Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

Adrian Cozma, împotriva inițiativei USR de a folosi camerele de bord ca probe: ,,Ne-ar transforma în pârâcioși”

Adrian Cozma se opune proiectului USR care ar permite Poliției Rutiere să aplice amenzi și pe baza înregistrărilor video provenite de la camerele de bord ale participanților la trafic. ,,Ne-ar transforma în niște pârâcioși”, spune deputatul sătmărean.

,,USR a propus ca în baza înregistrărilor video făcute cu camerele de bord montate în autovehicule sau telefoanele mobile, poliția să poată aplica sancțiuni și acestea să poată fi folosite ca probe. Avem nevoie de infrastructura și condiții bune de trafic, nu de astfel de propuneri aberante, care ne-ar transforma în niște pârâcioși”, a declarat Adrian Cozma.

17 comentarii

  1. polo Răspunde

    Atat timp cat respecti legea, care e problema? inteleg ca vrem sa ne punem statie si sa gonim pe drumuri (fie ele bune sau rele) dar daca cineva iti loveste masina si nu recunoaste? daca esti implicat intr-un accident nu e bine sa se clarifice exact in ce circumstante s-a produs ?

    Dar na.. si eu daca as fi hot nu as vrea sa fie inchisoare, daca incalc regulile de circulatie nu vreau sa pot fi sanctionat, etc.
    Intrebare retorica: atunci camerele din masina sunt defapt un accesoriu de genul: cruciulite / icoane ?
    Totusi omul ala nu a adus un argument, dar el nu e de acord.
    Sper ca daca cineva ii face vre-un rau lui sau familiei lui si o sa fie martori sa nu fie paraciosi martorii ca asa sugereaza dansul ca e bine.

    • 🥴🥴🥴 Răspunde

      Semnat
      Un bugetar de lux și incompetent.
      Trăiască și înflorească Pila, Cunoștințele și Relațiile!!!! Uraaa!!!!

  2. 007 Răspunde

    De ce ti-e frica COSMO !Daca filmarile sunt acceptate ,sunt sigur ca 90% din golanii soselelor si nunumai ,s-ar gandii de o mie de ori inainte sa :
    1.urce bauti la volan
    2.sa incalce regulile de circulatie pe drumurile publice
    3.sa te ameninte in trafic si public
    4.sa treaca soseaua ca un bou pietonul, pe unde-i convine
    5.sa vanda tigari(fara aluzie) si valuta in piete,fara sa suporte efectul legilor.
    6.sa faca trafic de influenta
    7.sa ameninte functionarii statului si invers !
    8.sa circule fara elemente reflectorizante,atat pietonii cat si biciclistii
    9..ar respecta programul de lucru,medici ,fie de familie si /sau cei din clinici si spitale
    10,ar respecta folosirea masinilor statului numai in interes de serviciu
    11.ar respecta programul de lucru toti functionarii statului(nu la cafele,pizza,etc,etc)
    P.S.Doar hotii,escrocii,nesimtitii ,arogantii,parvenitii si toate scursurile politice nu vor sa fie filmati,desi ei stiu ca JUSTITIA este cea care da verdictul si nu pulica de la coltul strazii sau cel care a filmat,s-au gresesc Cosmo ?!Apropos Cosmo, tu unde te gasesti in enumerarea alaturata ?
    .

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Foarte bine spus@polo si 007. Sunt total de acord.

  4. Geza Răspunde

    Sa devenim cum!!!!!?????
    Da îți place in ce lume trăim !!si pe străzi și pe șosele !!??

  5. unu Răspunde

    Ce prostii vb ,dar politia poate sa fie peste tot ?eu era sa fiu batut pt ca am claxonat un jeg si au sarit la mine 3 din masina sa ma bata cand au vazut camera de bord s au speriat , deci atunci nu trebuie sa merg la politie dupa tine vanzatorulei de motorete, corigentule de forestier restu nici numai continuu

  6. Avocacat Răspunde

    Pentru un avocacat care traieste aproape exclusiv din contestatiile la procesele de constatare a contraventiilor, ma opun ferm la orice propunere legislativa care mi-ar afecta direct traiul bun!

    Cam asta reiese din discurul contravenientului ajuns deputat!
    Adica drumul public nu ai este asa public, sau ce vrei a spui?

    • Vulpea distrusă Răspunde

      @avoca…. Emani o autosuficiență tipică unui proaspăt polițist din sursă externă. Dacă se verifică IP-ul precis ești în timpul serviciului. Îmi doresc că aceleași filmări să poată fi folosite și pentru sancționarea polițiștilor care sunt cu mașina poliției la KFC, la cumpărături, care taie mentă sau opresc nejustificat că așa vor ei. Aceleași filmări care conțin viluțele lor să poată justifica un control al averii. Sau te pomenești că filmările nu au aceiași greutate când sunt folosite împotriva purtătorilor de uniformă îmbogățiți peste noapte.

      • Cetateanul Răspunde

        Poliția are dreptul să te oprească când vor ei, fără un motiv justificat, și nu mi se pare deloc ceva aiurea!
        Gândește-te câți șoferi beți au fost prinși, șoferi care puteau produce o tragedie! Pe de altă parte, eu nu m-am simțit ofensat niciodată când am fost oprit, chiar dacă uneori eram în grabă!
        Singurii care ar avea de suferit de pe urma unei asemenea legi sunt cei care sunt obișnuiți să încalce legea, și avocații care fac o pită bună de pe urma contestațiilor, cum spune și avocăcatul!

        Eu, fiind un șofer responsabil, care am fost pus în situația de a lua măsuri pentru a preveni producerea unui accident, susțin ideea folosirii filmărilor drept probe!

  7. Pataki Javra Răspunde

    Cred ca va este dor de socialism unde iti dadeai in gat familia, vecinii, prietenii. Da sa se dea o lege sa iti poti filma vecinul cand isi calareste nevasta, sa poti pune filmuletul pe site-uri promo si sa si iei bani pe ele. Sau cel mai bine sa bage GPS pe toate masinile, si cand ai depasit viteza putin, sa iti si bage automat la impozit sau si mai bine, a iti trage direct din salar. E o panta periculoasa pe care daca ai pornit, nu mai e cale de intoarcere.

  8. Gigi Răspunde

    Nu ,calul!:)

  9. Ion Ion Răspunde

    Ar trebui sa existe un portal unde se pot incarca clipurile filmate cu încălcarea legii in trafic ( respectand GDPR)
    Sa vedeți cum se liniștește traficul din oraș..

  10. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Adișor dragă! Urcă pe pe f-book și ia vezi acolo câte și câte astfel de postări sunt în care se reclamă de nu te miri cine și pentru ce tâmpenii sau mărunțișuri chiar? Este plin netul de pârâcioși! Acum vrei să le furi pita de la gură? Le lași fără distracție?

  11. c4s Răspunde

    ca ne param unii pe altii in trafic n-ar fi o problema prea mare s-ar mai civilza traficul, problema la care se gandesc este cand toti participantii la trafic o sa-i parasca pe “speciali”

  12. Cetateanul Răspunde

    În curând această prevedere va fi normă europeană, iar rromânica noastră va fi obligată să o transpună în legislația națională, iar populistul deputat va linge o ceapă degerată!
    Asta este o tentativă a populistului de a distrage atenția publicului de la realele probleme din societate, generate de crasa incompetență a impotenților politic din parlament, printre care se numără și acest politruc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.