Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Rafila: Posibil să renunțăm la certificatul digital și la purtatul măștii în exterior din martie

Este posibil ca în doar câteva săptămâni să ajungem la o rată de incidență 1, similară celei de la jumătatea lunii decembrie, și să avem relaxări considerabile în țară –  renunțarea la certificatul digital, posibil chiar ridicarea stării de alertă. Obligativitatea purtării măștii de protecție în interior va fi însă printre ultimele restricții care vor fi eliminate de autorități, a declarat, joi, într-un interviu pentru Digi24 ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

„În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital”, a spus Alexandru Rafila.

„Restricțiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie să înțeleagă că au în continuare responsabilitate pentru semenii lor”, a insistat ministrul.

„Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea măștii în interior”, a precizat însă Alexadru Rafila. „În rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem să renunțăm și la starea de alertă, care deja se prelungește de aproape doi ani în România. Ne putem gândi că vom putea scăpa de mască chiar și în interior, dar lucrurile trebuie făcute gradual”, a subliniat oficialul Ministerului Sănătății.

Sursa: Digi24

25 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    scoateti si in interior!!!!!!!!!! incercati voi sa stati la scoala sau servici 8 ore cu masca! V-as trage o punga pe cap. Terminati odata cu prostiile. La inceput ati zis c NU E BUNA MASCA, acuma e buna. Habarnistilor.

    • Sablor Răspunde

      Io lucrez 10 ore pe zi cu masca si cand nu e pandemie, se respira mult mai greu decat prin alea medcale si nu ma plang, sunteti ca niste mironositze….

  2. Unii Răspunde

    Am învins pandemia!!!

  3. Coica Răspunde

    Mereti mai la kkt

    A ți observat ca băgăm toți medical?
    Ca nu mai lucrează nimeni:;;;;

  4. AziNu Răspunde

    Am avut dreptate IT??? Am zis ca se termina pandemia. Cum de eu stiam asta de o luna cel putin? Asa ca mancati stiri fake xu lingurița de la digi. V-ați vaccinat degeaba. Nu vaccinul o oprit pandemia. Macilaci o murit, pacat de el

    • Altu Răspunde

      Cu vaccin, fără vaccin,rezultatul era același. În mod natural se rezolvă problema. Noi am uitat de selecția naturală. Fără ea nu am fi evoluat ca specie. Acum ținem în viață în stare vegetativă oameni care în trecut erau morți. Care este sensul, până la urmă natura învinge,noi suntem trecători pe acest pământ. Toți ,dar chiar toți, indiferent de statut,avere, inteligență,etc. suntem muritori, trecători prin viață.

      • AziNu Răspunde

        Și până la urma noi am avut dreptate legat de vaccin si toată tarasenia asta. Daca tragem linie, au vaccinat jumate globul degeaba cu un vaccin experimental. Daca nu era experimental, ar fi avut efect. Ramane sa vedem ce o sa pățească ăștia cu 3 doze luate plus vreo doua variante de covid

        • @Azi Nu Răspunde

          Nu ai avut nici o dreptate, ai avut sansa să nu mori de covid, si în loc să fi mulțumit esti un agitator imbecil.
          Urmările covid te vor ucide in curând… Covid nu este un virus inofensiv, si nici o simplă “răceală”…

          • AziNu

            Asa ti-o zis Arafat. Uite ca nu am murit nici eu si nici unu din miile de oameni pe care ii cunosc. Da speriatii ca tine se simt ca si ostasii care au supravietuit pe campul de lupta. Esti spalat la creier si nu vezi realitatea. Uita-te la cimitire pacaliciule si vezi ca nu s-au extins. Am vaccinat jumate pamantu ca sa ii protejam pe aia cu multiple comorbiditati care oricum au murit indiferent ca s-au vaccinat sau nu. Bravo fraiere. Ideea e ca eu nu am murit, iar tu te-ai vaccinat. Peste tot in lume se spune ca vaccinul o fost un esec , numa tu crezi ca ai salvat lumea prin naivitatea ta

          • Golf

            @ @azinu , direct atac la persoană, arată clar că ești la zi cu toate dozele. Mustește o ură și ciudă în tinde nemaipomenită, acestea te vor băga într-o boală oribilă.

      • H&R Răspunde

        @Altu
        “Cu vaccin, fără vaccin,rezultatul era același.”

        Nu chiar! Vaccinarea și toată golănia a prelungit pandemia cu cel puțin 1 an. Deci fără vaccinare era mai scurtă pandemia. Ca la o telenovelă turcească sau indiană. Au tot lungit treaba.

        • Dr Răspunde

          Da, asa gandeste un bou, faptul ca lumea nu s-a vaccinat a dus la noi mutanti care au prelungit pandemia. Dar nu ai ce să astepti de la idioti antivaccinisti. Deocamdata sunt in circulatie 4 variante de omicron, nu se poate sti cand apare o mutatie care se raspandeste repede si este deosebit de periculoasa.
          De altfel presupun ca numarul mare de decedati nu puteti sa explicati si nici faptul ca peste 80 % sunt nevaccinati.

        • R&H Răspunde

          Vărul meu H&R este sărit de pe fix, dar nu vrea să recunoască, mental are probleme serioase… 🙁

        • AziNu Răspunde

          H&R ai dreptate. Si medicii din Israel au recunoscut ca imunitatea naturala a protejat mai bine si ca vaccinatii au transmis virusul la fel ca nevaccinatii. Esec total vaccinarea. Sau au avut un scop bine definit. Sa faca bani grei pe urma unei endemii

      • @Altu Răspunde

        Mie mi-a murit un bun prieten inainte să apară vaccinul, om sănătos, sportiv,, asa ca ciocu mic cu selectia naturală, păcat că nu a inceput cu tine, boule!

      • hehe Răspunde

        Hai sa desfiintam sistemul medical si meseria de medic, ce parere ai? Numai selectie vei avea. Pacat ca prostia nu doare!

        • ... Răspunde

          La noi în oraș medicina se face pe noroc. Partea de diagnoză corectă idem. 99% din cazuri cam așa se întâmplă. De aia nici nu vin medici, chiar pleacă cadrele medicale care chiar vor să facă medicină. Nu prea ai cu ce și mai ales cu cine. Cred că mai ții minte dotările pe cardio care au stat în curte și după ani de stat la stoc și nefolosite au fost donate la Oradea. Poți să le tot faci case ca să-i atragi că în momentul în care văd condițiile își fac bagajul și pleacă. Nici nu-i de mirare că stăm la mortalitate la toate capitolele cum stăm. Dar acum la modă este covidul, săptămâna viitoare rănile prin împușcare. Dacă nu sunt probleme urgent creem una. În rest se vorbesc la minister programe pompoase pentru diverse screeninguri (care de mai bine de 10 ani așteaptă să se lanseze). Dar rămân pe hârtie. Nu-i bai, hârtia ne va salva! Ca și anul trecut declarația pe proprie răspundere! Apropo, nu-ți lipsește fițuica aia? Fabrica de hârtie declară că are pe stoc rezerve destule. Au în plan de tăiat încă niște păduri. Domnul Rafila, aveți cuvântul! Hai să mai inventăm niște măsuri nefolositoare ca să aibă p@lițaii motiv de amendă! Ceva de genul ai șapcă-nu ai șapcă!🤔😱😲😤🤮💩💩💩

  5. H&R Răspunde

    Vaccinistii au primit raportul si ucazul sa sara in apararea vaccinului.
    In Canada cum draqu se poate ca merg sa faca proteste si nu sunt probleme cu covidul? Covidiotilor? Migrantii nu au probleme iarasi. Sau cine are carte identitate sau pasaport legal, este gasit de covid? Merge pe baza asta?
    E timpul sa piara lumea, cu atatia prosti nu ma mir. Nu mai suporta lumea.

  6. H&R Răspunde

    @IT baba si cei 40 de nickuri. Mai poti varu’ miresei?

    • H&R Răspunde

      Incepeti sa pierdeti teren de sub picioare si scuipati venin deja?
      Mai bine faceti protest ca vreti inca 100 de boostere, si asa e la moda in SM protestarea. Ma simt bine si fara booster, si fara vaccin. Nu am avut nicio zi de concediu de boala sau de covid. Nu pot spune asta despre vaccinati.

      • Gicu Răspunde

        Bravo ție, mie 7 din 10 prieteni au recunoscut că nu se simt asa bine după ce au trecut prin boală ca inainte!

        • ... Răspunde

          @Gicu. Să știi că nici eu. Am trecut prin boală apoi m-am vaccinat dar tot nu e de bine. Dar vaccinarea în momentul de față cu materialul serologic disponibil nu mai are randamentul scontat. Aici e buba și acolo că cei vaccinați se cred protejați și umblă peste tot cu greenpassul și nici nu se protejează.
          PS. te rog nu-mi spune că de ce nu m-am vaccinat și am ales să fac boala pentru că am făcut boala cred că printre primii în martie 2020 când știi că nu era vaccin și totul era o răceală rebelă trecătoare. Asta ca să-l citez pe ficusul de la Cotroceni. . Vaccinarea și restul de tâmpenii în forma actuală nu mai au sens. Asta dacă nu avem un vaccin care chiar e bun și nu cel actual depășit. Prevăd că urmează în curând un tratament avio cu aerosoli cu praf de pușcă și administrare subcutanată cu plumb și ai să vezi tu singur ce repede va dispărea covidul! Ca și gripa spaniolă care cum a apărut așa a și dispărut! Nici acum nu se cunosc explicații!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.