Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Sătmărean, obligat să achite daune de 20.000 lei. A trimis mesaje de amenințare pe Facebook

Un bărbat din Pișcolt a fost condamnat recent de judecătorii careieni să plătească daune morale de 20.000 lei unui concetățean căruia i-a transmis mesaje audio conținând amenințări cu moartea prin intermediul aplicației Facebook Messenger, informează Opinie de Carei. Pe lângă aceasta, autorul amenințărilor s-a ales și cu o pedeapsă șase luni cu suspendare.

Potrivit sursei citate, bărbatul care a depus plângerea a arătat că a fost contactat, periodic, pe telefonul mobil, de către inculpatul (…), care i-a adresat amenințări cu moartea și cu exercitarea unor acte de violență fizică, după care, în datele de 07.09.2020 și 08.09.2020, a fost contactat, prin intermediul aplicației Messenger a rețelei de socializare Facebook, de către același inculpat, care a reiterat actele de amenințare cu moartea.

Mai exact, autorul a transmis pe messenger mesaje vocale prin care amenința că va trimite toți prietenii săi de etnie romă să bată și să omoare persoana vătămată, specificând că acest lucru se va întâmpla în acel sfârșit de săptămână.

În fața instanței, inculpatul și-a recunoscut fapta, arătând că a transmis amenințările pe fondul unor neînțelegeri mai vechi cu persoana vătămată, fiind nervos pentru că nu îi răspundea la telefon. Autorul amenințărilor și-a recunoscut fapta în vederea reducerii cuantumului pedepsei cu o treime, lucru pe care l-a și solicitat magistraților.

Pe lângă o pedeapsă de șase luni cu suspendare și un termen de supraveghere de doi ani, Judecătoria Carei a decis să-l oblige pe bărbat să-i achite victimei sale 20.000 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale.

Pe perioada celor doi ani de supraveghere, autorul amenințărilor nu are voie să comunice cu victima și nici să se apropie de ea. Sentința Judecătoriei Carei a rămas definitivă, nefiind atacată cu apel în termenul de zece zile de la comunicare.

Sursa: Opinie de Carei

Un comentariu

  1. K9 Răspunde

    Sunt curios daca cei care ne bagau panica in spatiu public zilnic de doi ani si care ne dezinformau sau minteau si amenintau cu amenzi si alte alea cand au sa fie condamnati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.