Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Școala continuă cu prezență fizică în Satu Mare. Care este rata de ocupare a paturilor COVID

Școlile vor funcționa în mod normal, joi nefiind niciun județ unde rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID-19 să fi depășit 75%, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

​Niciun județ nu a atins pragul de 75% paturi ocupate din cele alocate pentru pacienții COVID-19, astfel că școala va continua cu prezență fizică în toată țara. În Satu Mare, rata de ocupare a paturilor COVID este de 46,66%.

,,Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ”, a spus ministrul.

Săptămâna trecută, Sorin Cîmpeanu anunța că există posibilitatea ca toate școlile și grădinițele din județul Cluj să treacă în sistem online, din cauza trendului ascendent privind rata de infectare. Potrivit informațiilor actualizate, niciun județ nu va avea școlile integral în online săptămâna viitoare.

Incidența COVID continuă să atingă noi recorduri în județul Satu Mare

Incidența COVID-19 continuă să atingă noi recorduri în județul Satu Mare. În municipiul Satu Mare, rata de infectare se apropie de 20 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Potrivit datelor oficiale, doar 14 localități din județ nu se află în scenariul roșu.


CITEȘTE ȘI:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.