Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

BILANȚ. Pompierii sătmăreni au avut peste 20.000 de intervenții în 2021!

Pompierii sătmăreni au avut peste 20.000 de intervenţii anul trecut, potrivit bilanţului instituţiei prezentat astăzi. Cu o medie de 60 de intervenții pe zi, pompierii sătmăreni au gestionat 21.733 de situații de urgență în 2021, majoritatea fiind misiuni de prevenire COVID.

Numărul intervențiilor pe tipuri de risc, timpii de răspuns și cei de intervenție, numărul de controale și activițăți preventive, gradul de dotare, cele mai noi achiziții, cele mai importante misiuni executate, toate acestea au fost detaliate astăzi, de către col. Ulici Aurel, desemnat Prim-Adjunctul Inspectorului Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, cu ocazia prezentării Raportului de evaluare al activității desfășurate de inspectorat în anul 2021.

Pe linie de îndrumare şi control privind prevenirea situaţiilor de urgenţă în anul 2021 s-au organizat şi executat 877 de controale, au fost aplicate 3.137 de avertismente şi 227 amenzi contravenţionale. Au fost emise 87 avize de securitate la incendiu din care 12 avize de securitate la incendiu emise pentru clădiri cu destinația de învățământ, UN aviz de protecţie civilă, 31 de autorizaţii de securitate la incendiu din care 9 autorizații de securitate la incendiu au fost emise pentru clădiri cu destinația de învățământ, 114 avize transporturi deşeuri periculoase, 83 adrese de neîncadrare în prevederile H.G.R. nr. 571/2016, 6 acorduri de focuri de artificii şi 14 acorduri pentru comercializarea artificiilor.

În zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare au fost gestionate un număr de 21.733 intervenții, o medie de  60 de intervenții pe zi, ce au împus intervenția operativă a subunităților de pompieri și serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Din totalul acestora:

– 21.669 de intervenții și alte tipuri de misiuni, au fost executate exclusiv de către serviciile profesioniste pentru situații de urgență  ale I.S.U. “Someș” Satu Mare (în acest număr sunt incluse și misiunile legate de covid-19); 19 intervenții au fost executate de către S.V.S.U;

– 44 intervenții de către serviciile profesioniste pentru situații de urgență aparținând  I.S.U “Someș”Satu Mare în cooperare cu S.V.S.U. și 1 intervenție gestionată de către S.P.S.U.

Situația pe tipuri de intervenții se prezintă astfel:

  • incendii la locuințe și anexe gospodărești proprietate privată/operatori economici – 251 intervenții;
  • incendii de vegetație – 23 intervenții;
  • intervenții SMURD – 5584 intervenții;
  • alte situații de urgență – 1061 intervențiI din care: 21 intervenții la inundații; o interventie la fenomene meteo periculoase; 998 interventii la epidemii; 25 misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate; 16 alte situatii;
  • acțiuni de protecție a comunităților – 365 de acțiuni;
  • misiuni de prevenire Covid– 14139 (acestea cuprind recunoașterile în teren, activitățile de educare a populației executate de către subunitățile de intervenție în raioanele de intervenție, precum și misiunile de informare preventivă privind respectarea măsurilor anti-covid în localitățile cu incidența de peste 1,5‰, respectiv 3‰ de locuitori);
  • exerciții – 12 exerciții cu forțe și mijloace în teren.

 

2 comentarii

  1. Y-man Răspunde

    Pisici salvate au fost…cate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.