Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Sute de copii din municipiul Satu Mare au unul sau ambii părinți plecați în străinătate

Specialiștii din cadrul Direcției de Asistență Socială Satu Mare au concluzionat, în urma unui studiu, că numărul copiilor cu părinți plecați la muncă peste hotare a crescut comparativ cu anul precedent. Mai exact, în anul școlar 2021/2022 există un număr total de 454 de copii care au rămas în grija rudelor.

Din totalul de anul acesta, 31 de copii au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, 42 de copii au părintele unic susținător peste granițe, iar 381 de copii au unul dintre părinți plecați. Conform datelor statistice, la nivel de municipiu Satu Mare niciun copil nu a revenit în țară după o perioadă de migrație mai mare de un an.

Direcția de Asistență Socială Satu Mare dorește să le comunice tuturor părinților sătmăreni că este obligația lor ca înainte de a pleca din țară să se asigure că își lasă copiii în grija unor rudenii până la gradul 4 care își asumă responsabilitatea creșterii și îngrijirii lor. Părinții care intenționează să plece la muncă în străinătate au obligația să notifice intenția cu cel puțin 40 de zile înainte de a părăsi țara Direcției de Asistență Socială, conform Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare.

Un comentariu

  1. Unu Răspunde

    De bine ce ne merge in țara asta!ce bine ne conduc politrucii ăștia de 2 lei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.