Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Tabară pentru refugiaţi la Tarna Mare! Sute de ucraineni ar putea veni în România

Tabară pentru refugiaţi la Tarna Mare! Autorităţile au găsit locul unde va fi amplasată o tabără pentru refugiaţi şi urmează să stabilească toate detaliile.

Surse avizate au declarat, pentru PortalSM, că tabăra existentă de la Tarna Mare urmează să fie transfomată în tabără pentru refugiaţi. Pe lângă construcţiile existente la Tarna Mare va fi ridicat şi un cort pentru circa 200 de persoane.

Dintre toate variantele luate în calcul de către autorităţi, amplasamentul taberei de la Tarna Mare se potriveşte cel mai bine pentru că există deja o infrastructură, grupuri sanitare şi locuri pentru corturi.

Surse avizate au precizat pentru PortalSM că deocamdată ucrainenii nu solicită să vină în România. Din miile de persoane care au trecut frontiera de la izbicnirea conflictului doar 56 au solicitat statutul de refugiat. Ceilalţi pleacă spre Europa de Vest unde au rudenii sau cunoştinţe.

În Ucraina lucrurile se înrăutăţesc şi oamenii din zonele bombardate au călătorit spre frontiera cu Ucraina şi Ungaria. Ei sunt adăpostiţi în săli de sport, acasă la oameni, care îi şi ajută cu mâncare.

Deocamdată, nu se ştie ce se va întâmpla mai departe, dar dacă va fi atacată şi această zonă sau vor veni mai mulţi refugiaţi din zonele bombardate s-ar putea ca ucrainenii să treacă frontiera în România.

Bărbaţii ucraneni nu au voie să părăsească ţara, dar încă nu s-au emis nici ordinele de încorporare. Un moment important va fi acela când va începe încorcoprarea şi mulţi vor refuza să meargă la război, astfel că vor prefera să treacă frontiera spre România sau Ungaria. În acel moment, s-ar putea ca mulţi ucraineni să trecă frontiera verde şi să ajungă în satele din România. Până în acest moment, nu au fost semnalate astfel de cazuri.

Nu este exclus nici ca în cazul în care conflictul devine mai dur convoaie de oameni să vină pe jos în România şi pe fâşia verde, şi să ceară să fie refugiaţi. Aceste persoane vor fi direcţionate spre astfel de centre. Mulţi dintre ei s-ar putea adăpsti temporar şi la unităţi de cazare sau la oameni.

Totul depinde de cum va decurge războiul în Ucraina.

Aşa va arăta tabăra de la Tarna Mare. Imagini cu tabăra similară instalată astăzi în Suceava:

Citește și:

5 comentarii

  1. Helga Kisz Răspunde

    Pe primul plan ar trebui să fie instalarea unor toalete ecologice la vama Halmeu . Femeile care trec pe acolo , trebuie să apeleze la bunăvoința lucrătorilor vamali pentru a le descuia toaletele instituției . Nu e normal

  2. Satmarean Răspunde

    La Halmeu autoritățile nu fac absolut nimic! Femei și copii dorm pe jos pe unde apuca. Nu există decât o singură toaleta în toată vama. Vai de bieții copii!

  3. H&R Răspunde

    Tabară sau tabără?

    • ... Răspunde

      Lasă tu! Mai bine bucură-te că covidul a fost eradicat dintre știri și au dispărut și postacii noii religii apocaliptice! Oare șomează sau au schimbat repertoriul după șlagărul zilei asta bineînțeles sub un alt nume??? Puteți fi mândrii de ce ați înfăptuit trollilor consumatori de maro!🤔😱🤮💩

      • H&R Răspunde

        Mda. O singura stire despre covid. 34 de cazuri.
        S-a terminat serialul covid?
        Avem alt serial? Ruskraina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.