Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Valentine’s Day în destinații exotice sau locaţii cu ciubăr. Ce preferă sătmărenii pentru iubitele lor

Sărbătoarea occidentală Valentine’s Day și-a făcut prezența și la noi, odată cu cea de a doua săptămână a lunii februarie. Îndrăgostiții se îmbulzesc nu doar la cadouri care să le marcheze dragostea, ci și la vacanțe care mai de care mai sofisticate.

În perioada Zilei Îndrăgostiților sătmărenii aleg să plece în vacanțe mai scurte de tipul City Break, de două, trei nopți. Destinațiile cele mai des cerute de îndrăgostiți sunt orașe precum Milano, Paris.

„Pentru că anul acesta data de 14 februarie pică în cursul săptămânii, mulți și-au luat cu prelungire, două, trei nopți. Sătmărenii rezervă, lumea încă este îndrăgostită și iubește. De obicei sună bărbații ca să facă rezervări. Parcă pandemia i-a mai unit pe unii. Este o lună în care lumea se focusează pe City Break-uri”, afirmă un agent de turism din Satu Mare.

Pachetele preferate în această perioadă conțin un mic dejun, iar cuplurile își pot rezerva la locație o cină romantică care constă într-un pahar de vin, o lumânare, o masă aranjată cu flori și toate cele necesare pentru o ambianță cât mai plăcută, muzică în surdină și nu în ultimul rând, un meniu special cu delicatese și un desert cât mai arătos.

De asemenea, mulți sătmăreni optează pentru a celebra sărbătoarea Sfântul Valentin în destinații exotice cum ar fi Republica Dominicană sau Maldive.

„În zonele exotice destinația este rezervată de femei pentru că bărbații de obicei, când este vorba de o sumă mai mare, parcă se tem. De obicei femeile vin la mine și mă întreabă cât e avansul”, a mai adăugat agentul de turism.

Pentru City Break-uri, cuplurile alocă în jur de 220-300 de euro de persoană la un hotel central, când vine vorba de excursiile din afara țării. Pentru destinațiile din România îndrăgostiții au nevoie doar de 300-400 de lei pe noapte, cu tot cu o cină romantică inclusă pentru un sejur de vis.

„Sătmărenii sunt foarte deschiși la călătorii când e vorba de a-și duce iubita într-o destinație romantică cum ar fi Paris, Milano, Roma”, spune agentul de turism.

Pe de altă parte, sătmărenii nu se trag nici de destinațiile din România, câștigătoare fiind zonele muntoase din Maramureș, în special. Hotelurile gen butic, micuțe, cu câte o piscină, un ciubăr, din Borșa, chiar și Sovata, au cea mai mare trecere.

3 comentarii

  1. 🤔🤔🤔

    E bun ligheanul ăsta pentru noi. E la nivelul nostru. Bleah! Alții își spală partea mai puțin inteligentă prin oceane la căldurică. Stați acasă că vă ia mintenaș covidul!

  2. K9

    Te speli la ciubar in tara si platesti pret de jacuzzi in maldive sau zanzibar

  3. Abarack

    Nu mai jigniti ciupa omului(boss portal)… precum portalul asa si ciupa.
    Ce intrebare aiurea: misto vs ciupa.
    Doar saracii si limitatii prefera o ciupa.

Comentariile sunt dezactivate.