Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

1.400 de ucraineni au ieșit din țară prin Petea și Urziceni, în ultimele 24 de ore

1.400 de ucraineni au ieșit din țară prin Petea și Urziceni, în ultimele 24 de ore. În data de 18.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 67.621 de persoane, dintre care 11.182 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 13,9% faţă de ziua precedentă).

Prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, valorile de trafic au fost următoarele: prin PTF Halmeu au intrat în România 330 de cetăţeni, din care 240 au fost cetățeni ucraineni (numărul acestora a fost în creștere față de ziua precedentă). Prin PTF Petea, în același interval orar au ieșit din țara noastră 3.835 de persoane, din care 1.170 au fost cetățeni ucraineni (aici numărul cetățenilor ucraineni care s-au prezentat pentru a ieși din țara noastră a fost în ușoară scădere față de ziua precedentă).

Prin PTF Urziceni au ieșit din România 1.230 persoane, dintre care 230 au fost cetățeni din Ucraina, numărul acestora fiind același cu cel din ziua anterioară. De la izbucnirea conflictului în țara vecină, prin punctele de trecere a frontierei Petea şi Urziceni au ieşit din ţara noastră 59.600 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă. La ieșirea din țară, prin punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, controlul de frontieră fiind derulat în comun cu autoritățile de frontieră din țara vecină, menținem în permanență legătura cu colegii din Ungaria pentru buna desfășurare a formalităților de control.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.