Ultima actualizare: azi, 13:57

Locale

FOTO. ADEVĂRUL. Cine sunt oamenii care alimentează în bidoane uriaşe!

Multă lume s-a arătat revoltată de faptul că unii sătmăreni s-au prezentat astăzi la benzinării să alimenteze cu bidoane uriaşe montate pe platforme. Acestea sunt de fapt rezervoare, şi nu ceea ce pare la prima vedere.

Reporterul PortalSM a stat de vorbă cu doi astfel de sătmăreni care au încărcat 4.000 de litri de motorină. La ce este folosită? La lucrări agricole, şi nici nu le ajunge decât pentru puţin timp.

Doi tineri fermieri, care lucrează câteva sute de hectare de teren, s-au prezentat astăzi la o benzinărie de pe Drumul Careiului, au stat la rând, au întrebat la casă dacă sunt restricţii, după care s-au apucat de alimentat. Pe platformă aveau 4 rezervoare a câte 1.000 de litri şi intenţionau să le umple pe toate, de teama creşterii bruşte a preţului.

Ei spun că au nevoie de foarte mult combustibil, iar cei 4.000 de litri se vor termina destul de repede. Problema cea mai mare a lor este însă faptul că au crescut şi preţurile la îngrăşăminte. Acest lucru se va resimţi în curând în produsele alimentare.

Dezamăgiţi de tot, ei au spus “Nu ştim ce va fi”.

Calculele arată că la o cantitate de 4.000 de litri, dacă s-ar fi produs o creştere de 2,5 lei/litru, ei ar fi făcut o economie de circa 10.000 de lei.

Câţiva sătmăreni care stăteau la rând s-au arătat revoltaţi de faptul că aceştia au cumpărat aşa cantitate mare de combustibil, însă după ce au explicat la ce o folosesc, şi anume la agricultură, deci producerea de alimente, cei mai mulţi au înţeles. Combustibilul respectiv este consumat cu un motiv bine întemeiat.

20 comentarii

  1. Covidu’ Răspunde

    Si daca ii dadeau foc era strict problema lor ..ce sa te revolti pe banu’ altuia.. stire de cacat!

    • K9 Răspunde

      Parca dimineata anuntau ca pretul barilului a scazut cu 17 % dupa ce arabii au anuntat in opec ca cresc productia de carburant, de ce a crescut pretul la pompa? Suntem fraieriti iar?

  2. Nagasaky Răspunde

    Foarte bine. Au fost inspirati si …pregatiti :).

  3. Ion Răspunde

    Ucraina este cel mai mare producator de mentă că urmare a faptului că nu mai are cine să frece menta prețul unui plic de ceai de menta va fi de mâine 1000 ron

  4. Satmarean1 Răspunde

    Pt a evita specula trebuie cei are dovedesc ca au firme in domeniul agriculturii sa fie indrumati la o anumita statie peco sau fiecare statie peco sa aiba o pompa rezervata numai pt ei si cantitatea limitata pt toti( la pers fizice un plin),dar se pare ca la noi se incarajeaza specula si chiar sunt felicitati …..ca sunt inspirati. Astia suntem ( doar noi,celalalt sa moara), asa tara avem si sa nu ne tot mirăm pt ca noi o populăm.

    • Nagasaky Răspunde

      A specula inseamna a trage foloase inseland pe cineva. Pe cine a inselat? Cand ai bani, cumperi cat vrei si de unde vrei. Te intreaba cineva la mall daca si de ce ai cosul plin? Sau daca ai mai lasat pe raft? Daca nu iti convine ca e coada, te asezi la alta, te orientezi. Nu vad nicio specula aici.

    • Fermier Răspunde

      Fermierii mari și mijlocii nu cumpără de la pompă motorina, ei au cisterne de 3000 până la 20000 de litrii și motirina se livrează în fermă. Ieri au mers la pompă pt că nu sau onorat comenzile de către furnizori deoarece Rompetrol are sistemul virusat, Mol a anunțat un preț pentru vrac cu 1,20 lei peste pompă și Petrom a anunțat că livrează doar către clienții pe care îi au în baza de date și nu livrează către clienți noi.
      De aici a pornit isteria, au apărut fermierii cu bazinele în pompă și ce a urmat se știe.

  5. g Răspunde

    Pt. angro nu ar trebuii să stea la pompele pentru autoturisme.

  6. s Răspunde

    Si totusi cum transporta ei 4000 litri de motorina in bidoane de plastic ?

    • Glumetul Răspunde

      Pui bidoanele pe platoul masinii care are asigurare, soferul permis, umplii, platesti, sucesti cheia de contact, pui in viteza 1, semnalizezi…. Si pornesti usor,…. 😀

      • Glumetul Răspunde

        Din lipsă de covid m-am reprofilat pe benzinării. De ce nu ați publicxat că ieri am avut 31 de cazuri de covid? Eu pe unde mai comentez pandemia infinită?

    • Sâcă Răspunde

      Cu avizul pompierilor…simplu..

      • Sâcă Răspunde

        Mi-e dor de pandemie. Măcar știam zi de zi de ce voi muri. Nu știți câți pozitivi au fost azi în județ? Că mor de ciudă că nu știu. Voi ajunge să fiu nevoit să mă reprofilez pe alte probleme cruciale la modă.

  7. Alo Răspunde

    Cândva se vindea numai în canistre metalice.

    • Sâcă Răspunde

      alo.. Am auzit azi, nu mai știu de unde ….că și cu tomberonul au purces unii pentru a alimenta….de râsu curcii..

  8. Unu Răspunde

    Alo, politia..transportul de combustibil se face in condiții speciale!nu cu bidoanele in remorca!opritii pe nemernicii ăștia pana nu o sa se arunce in aer și pe cei de lângă ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.