Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Incident bizar: O familie s-a trezit cu un bolovan în casă. A căzut din senin, prin acoperiș

Incident neobișnuit la Hunedoara, unde o familie s-a trezit cu un bolovan căzut din cer în casă, informează servuspress.ro.

Potrivit sursei citate, bucata de rocă, cu o greutate de circa 40 de kilograme, a străpuns acoperișul locuinței și a căzut prin plafon în camera de la primul etaj al locuinței. Numai norocul a făcut ca cei doi copii – o fetiță și un băiețel, împreună cu mama acestora, care se aflau în casă, să nu fie răniți. Piatra a fost ridicată și urmează să fie expertizată pentru a se stabili compoziția sa.

Autoritățile au fost alertate prin 112, iar la fața locului s-au deplasat în mare grabă mai multe echipaje de pompieri și polițiști, inclusiv un echipaj CBRN -Chimic Radiologic Biologic şi Nuclear, care a făcut măsurători asupra pietrei, în urma cărora s-a stabilit că aceasta nu prezenta pericol radiologic.

„În urma unui apel la 112, prin care s-a anunțat faptul că o piatră a căzut prin acoperișul unei case din municipiul Hunedoara, s-au deplasat de urgență la locul indicat o autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara. Concomitent, a fost alertat și trimis la locul intervenției echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic. Pentru o analiză amănunțită, piatra a fost ridicată de către IPJ Hunedoara și transportată la INSEMEX Petroșani”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinței. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei, plafonul unei camere și mobilierul din aceasta.

Sursa: servuspress.ro

2 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Un caz rar zicem noi dar frecvent si normal spune Alexandru Mironov. In plus cica bolovanul este foarte valoros continand metale rare unele care nu se gasesc pe pamant.
    Daca au asigurare facultativa a locuintei vor fi despagubiti.
    Bine ca nu sunt pagube umane.

    • rrr Răspunde

      Nu e meteorit, se vede de la o poștă. Nici în despăgubire nu sunt sigur la cum funcționează societățile de profil de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.