Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

FOTO. Aici ajung donaţiile sătmărenilor. Oamenii dorm în şcoli şi săli de sport, copiii sunt înveliţi în pături

Uniunea Ucrainenilor din Micula alături de oamenii inimoşi din județul Satu Mare au trimis peste 100 de microbuze încărcate cu toate cele necesare persoanelor din Ucraina copleșite de greutățile războiului.
Ne aflăm în cea de-a nouăsprezecea zi în care Ucraina suferă sub bombardamentele rusești. Astăzi se împlinesc 15 zile și nopți în care Uniunea Ucrainenilor din Micula alături de persoane fizice, juridice, români și străini au primit, încărcat, descărcat și trimis în Ucraina peste 100 de microbuze pline de toate cele necesare pentru persoanele aflate în dificultate.
Tone de mâncare, mâncare de copii, scutece, saltele, pături, haine groase, lenjerii de corp, generatoare, lanterne, medicamente, materiale sanitare și produse de igiena s-au trimis în aceste zile spre Ucraina.
„O mână de oameni, voluntari, şi-au abandonat afacerile, familia, locurile de muncă pentru a fi în slujba celor ce azi sunt copleşiţi de greutatea unui război nedrept!”, a scris Uniunea Ucrainenilor pe Facebook.
Războiul continuă în mai multe orașe din țară, iar imaginile vorbesc de la sine. Sute de ucraineni dorm pe unde apucă, în săli de sport, pe saltele așezate pe parchetul unor săli de clasă. Copiii înveliți în pături dorm în brațele mamelor, iar bătrâni cu ochii umezi și cu un zâmbet subtil pe chip, se bucură de ajutoarele primite. Noaptea, singura sursă de lumină este ecranul telefonului mobil ori lanternele obținute din donații. Aici, la aceşti oameni ajung mare parte din donaţiile sătmărenilor. Imaginile au fost surprinse în localităţile din apropierea frontierei cu România.
De asemenea, au fost şi transporturi care au fost trimise săre zonele afectate de război, unde este nevoie şi mai mare de alimente şi produse de igienă.

2 comentarii

  1. ombre Răspunde

    Foarte trist!arata slabiciunile marilor puteri care nu l-au putut opri acest dement care s-a prins ca nu are de ce sa-i fie frica si face dupa bunul plac ,sufera mii si mii de oameni,ca nu exista o solutie pasnica, din cauza lui suferim toti!!!!!!

  2. c-block Răspunde

    @ombre. Trist e că majoritatea rușilor îl aplaudă. Ca pe vremea lui Hitler. Nu este absolut nici o diferență. Doar că Putin s-a fentat și a crezut că va fi întâmpinat cu flori ca predecesorul la granița austriacă la Anschluss. Iar se dovedește că nu am învățat nimic din istorie. Să spună careva la marele Alzheimer de la Washington că aceste granițe cu care s-au jucat în 2008 nu sunt un joc, adică ceva virtual ca la Nintendo sau Super Mario!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.