Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Pod transformat în ,,podul jucăriilor’’, în județul vecin. Zâmbete pe fețele copiilor refugiați

Un pod din județul Maramureș a fost transformat în podul jucăriilor, cu implicarea unor polițiști de frontieră. Agenții s-au gândit să aducă un zâmbet pe fața unor copilași necăjiți, care și-au lăsat toată viața în urmă, în Ucraina bombardată de ruși.

Polițiștii de frontieră de la PTF Sighetu Marmației-Solotvino, dar și oameni cu suflet mare  au aranjat  jucării de pluș, mașinuțe și alte obiecte simbolice, pe balustrada podului care desparte cele două țări. Una, cu durere și război, cealaltă cu speranță pentru zecile de mii de refugiați care încearcă să o ia de la capăt în România.

„Podul jucăriilor dintre România și Ucraina. Podul istoric care face legătura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor. Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș.

Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor. În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot sprijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame”, a comunicat Poliția de Frontieră Sighetu-Marmației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.