Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

FOTO. Satu Mare, alături de Beregovo. Donaţii de peste 40.000 de euro făcute de sătmăreni

Orașul înfrățit Beregovo a cerut sprijinul municipiului Satu Mare, iar sătmărenii au răspuns într-un mod admirabil. Imediat după izbucnirea războiului, primarul Kereskényi Gábor a discutat cu omologul său din Beregovo, Zoltán Babják, oferind sprijinul sătmărenilor către orașul înfrățit. Iar lucrurile s-au mișcat rapid. Din delegaţia sătmăreană care a dus transportul a făcut parte şi deputatul UDMR  Magyar Lorand. 

Un nou transport de ajutoare umanitare a plecat către Beregovo și a constat în 6.500 de kg de produse alimentare, de igienă, generatoare, sisteme de alimentare cu curent trifazat, rezervoare și echipamente tehnice pentru sistemul de alimentare cu apă.

Sprijinul oferit de Primăria Municipiului Satu Mare s-a realizat în urma colaborării municipalității cu operatorul de apă Apaserv, Fundația Hans Lindner și Serviciul Ajutorul Maltez, valoarea bunurilor oferite depășind 40.000 euro.

Ajutoarele au fost transportate la Beregovo de primarul Gábor Kereskényi și deputatul Lóránd Magyar.

Am dorit să discut personal cu conducerea orașului înfrățit Beregovo pentru a stabili modalitățile cele mai eficiente de a-i sprijini în perioada următoare. Ajutorarea prietenilor noștri din Ucraina, din cele două orașe înfrățite, va fi un efort de cursă lungă. Ne vom ruga pentru pace, pentru prietenii noștri și vom continua să-i ajutăm pentru a trece peste aceste momente foarte grele”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Sursa: Primăria Satu Mare

4 comentarii

  1. Observator Răspunde

    Trecem peste aspectul umanitar , de fapt ati fost la filiala udmr din Ucraina , așa ca lasati vrajeala cu orasele infratite. Aceste ajutoare erau mult mai bine primite la Cernauti , de exemplu . Pana una alta , bine c-ati facut si voi ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.