Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

VIDEO. Refugiaţii, umiliţi de unguri. Ţinuţi ore întregi la vamă, apoi într-o sală de sport!

Refugiaţii, umiliţi de unguri. Ungaria continuă să aibă o atitudine ostilă faţă de refugiaţii din Ucraina. După ce zilele trecut a blocat, fără niciun anunţ şi explicaţie, accesul refugiaţilor fără paşapoarte biometrice sau paşapoarte cu viză, acum au introdus o nouă politică de descurajare a acestora.

Ucrainenii care nu au paşaport biometric şi ies din ţară prin vămile Petea sau Urziceni sunt conduşi către o sală de sport din oraşul Fehergyarmat. Aici sunt puşi să se încoloneze şi să aştepte cu orele pentru a fi introduşi într-o bază de date. Întâi stai ore bune în vpmile din România, apoi stau şi mai mult în sala de sport.

Un microbuz care a pornit ieri la ora 10 dimineaţa din Satu Mare şi-a petrecut noaptea în sala de sport din Fehergyarmat, pentru că la bord se afla o persoană în vârstă care avea paşaportul simplu. Printre ei se aflau mame cu copii, care au dormit pe jos, pe saltele.

Toate acestea se întâmplă în condiţia în care nici refugiat nu vrea să rămână în Ungaria, doar să ajungă la o destinaţie din Europa de Vest.

Atitudinea lor este de neînţeles. Foarte deranjaţi sunt şi voluntarii din Satu Mare, care depun eforturi să îi cazeze pe refugiaţii care sunt pe drumuri de zile întregi, să îi treacă frontiera cât mai repede, ca apoi maghiarii să îi ţină cu orele pentru o bază de date. Toate aceastea se întâmplă în condiţiile în care este război.

27 comentarii

  1. M Răspunde

    Ce site de fake news!!! De ce vi se merita sa vorbiti prostii in situatia de acum? Ungaria a primit un nr dubli de refugiati fata de Romania! Uitativa ce se intampla la Tiszabecs, Beregsurany, Barabas, Zahony!
    Ceace publicati voi aici e fake news! Chiar si in timpul unui razboi nu va pasa doar sa injurati maghiarii. Ce sa facem daca in jegul de Romania nici macar refugiatii nu vor sa stea, tara de rahat.

    • ... Răspunde

      Cam cum se merita și pe vreme de pandemie cu știrile apocaliptice. Ce am rezolvat? Nimic. Felicitări!🤔😱💩🤮

    • Adriana Răspunde

      Sunt multi romani care sunt prieteni cu maghiarii, eu nu am nimic cu nici un ungur daca e prietenos. Va rog nu mai generalizati, ura e o prostie. Mai bine sa ne intelegem si sa fim prieteni 🙂

  2. Ciuciu Răspunde

    Da, PortalSm chiar a devenit un site de propaganda falsa. Studiati va rog linkul: https://www.google.com/amp/s/abcnews.go.com/amp/International/map-ukrainian-refugees-heading/story%3fid=83178031
    51000 de refugiati in Romania, 133000 in Ungaria, 72000 in Slovacia, chiar si in Moldova 97000. Intre timp marele portalsm amesteca cacatul, altceva nu poate face. Copiaza stiri si propaganda de la alte agentii si incearca sa amestece cacatul aici in Satu Mare. (Scuip)

    • alkxz Răspunde

      jigodie, noi aveam ieri 130 000 intrați și restul până la 51000 ieșiți din țară!
      că voi sunteți cretini și blocați refugiații în țară nu e vreun motiv de mândrie
      poți să verifice datele la poliția de frontieră înainte să mai mănânci rahat!

  3. ALEX_Oas Răspunde

    Fake news portalsm

  4. CNA Răspunde

    Stimate Redactor Sef, In ultima vreme PortalSM zilnic posteaza articole fake news antimaghiare. Va rog frumos sa terminati instigarea la ura mai ales in aceste vremuri grele. Au aparut si primele rezultate unii comentatori deja scriu postari jignitoare si chiar amenintatoare catre comunitatea maghiara. Va rog sa filtrati aceste comentarii, altfel veti fi complice la aceasta infractiune si ocupati-va de ce se intampla aici in tara.

    • Ciuciu Răspunde

      Corect.

    • Manea Răspunde

      Vrei sa-ti dau adresa de la Feher ? Sau chiar ma ofer sa te duc gratis pana acolo și sa vezi cu ochii tai .
      Nu sunt mesaje antimaghiare , doar antidobitoci pupatori de dorsal rusesc . Si nu are nimeni nimic cu maghiarii , suntem toti oameni . Doar ca nu ne convine politica dusa de autoritatile de la Budapesta .

      • realitatea Răspunde

        Multora nu le convine nici politica dusa de Moscova si Kiev. In Ucraina s-a institutionalizat sovinismul, din 2014 chiar s-a accentuat. Unora de aici le convine si instiga la ura fata de alte etnii (fapt condamnabil, vezi codul penal). Cred ca nici-o parte nu-si doreste si alte puncte fierbinti in Europa, de aceea va rog sa ganditi putin cu mintea la rece si sa nu mai instigati, ci sa prezentati faptele echidistant si obiectiv Mesaj valabil si redactiei!

        • Ciuciu Răspunde

          Foarte buna observatie, de acord. 👍

        • Mihai Răspunde

          Bravo @realitatea! Îți mulțumesc pentru sinceritate!
          Îmi place că recunoști că voi, ungurii, vă răzbunați pe bieții ucraineni osândiți de soartă, pentru prostia conducătorilor lor de acum 8 ani, conducător pe care acum vrea Putin să îl reinstaureze la putere!

          Și pe noi, românii, ne-a afectat la fel!
          Eu în 2014 am adunat manuale și alte cărți, și le-am transportat cu mașina personală, pe cheltuiala proprie, pentru copiii din Slatina și din alte orașe și sate din Ucraina, care nu mai aveau voie să învețe în limba română!
          Oamenii sunt buni, cinstiți, nu merită ceea ce li se întâmplă!

          • realitatea

            @MIhai
            1. Bravo tie pentru faptele ce le-ai enumerat
            2. nu-mi atribui cuvinte ce nu le-am spus/scris mai sus.
            3. nu am scris nimic de oamenii ce azi fuc de razboi, nici bine, nici rau.
            4, nu generaliza cu afirnatia “voi ungurii”, daca eu am parerea mea proprie, penatru acea perere nu trebuie sa condamini si pe altii.
            Respevta si vei fi respectat!

          • Mihai

            @realitatea: da, scuze pentru că am generalizat, dar nu mai știi cine e în spatele unui nick!
            Nu am nimic cu nimeni, pur și simplu vreau să mă pot uita în oglindă fără să mi se facă rău!
            Nu m-am angajat să plătesc polițele bunicilor mei, au avut șansa lor!
            Am mulți cunoscuți și prieteni de naționalitate maghiară, nu am absolut nicio treabă cu ei!
            Mi-e silă când îi văd pe unii concetățeni de-ai mei, cu câtă îndârjire apără ideile unui șef de guvern l-aș!

      • Vasile P Răspunde

        Interesant ca 2400 ucrainieni au cerut azil in Romania iar in Ungaria de 10x mai multi.

  5. Observator Răspunde

    Pe bune ??????? Sa stii ca nici n-are romanu ce face , decat sa defaimeze ungurii ( din Ungaria ) ! Ai stat macar 2 ore la Halmeu , in vama ?La urmatorul transport pe care-l fac ,îti platesc eu drumul pana acolo , fa si tu o fapta buna pentru un refugiat , si-apoi mai comenteaza ! A , era sa uit , acolo sunt voluntari si ROMANI , si UNGURI (cetateni romani ) ,care pun umarul impreuna sa ajute oameni disperati si necajiti ! Acolo nu face nimeni recensamantul pe nationalitati . Despre atitudinea celor din Ungaria (oficiali , ma refer) nu scoateti nici o vorbulita , nu comentati ? Aveti dreptate , își dau singuri cu stangu-n dreptu , dar si-aici tot romanii sunt de vina , nu ?

  6. Ciuciu Răspunde

    Nu cred ca autiritatile de la Budapesta citesc PortalSm.

    • Mihai Răspunde

      Lasă că citiți voi și transmiteți mai departe, că niște informatori ce sunteți!

  7. g.h. Răspunde

    Am ajuns la conluzia vazand aceste opinii si pareri ca ura fata de minoritati , mai ales inpotriva maghiarilor in romania este institutionalizata la nivel inalt .
    Aici demonstrati defapt cat de sovini si iredentisti sunteti .
    Sper ca aceste comentarii o sa ajunga si in presa internationala sa vada lumea cum e romania adevarata.

    • Adriana Răspunde

      Nu uram maghiarii, aveti o idee total gresita! Nu avem absolut nimic cu maghiarii, sunt multi romani care se inteleg bine cu ungurii, va pot da multe exemple din cercul meu de prieteni. Ma supara cand vad ura intre romani si maghiari, lasati prostiile, trecutul, generatia tanara nu are nimic cu ungurii. Am intalnit si maghiari buni dar si maghiari rai si nu inteleg de ce sa ma urasca cineva fara nici macar sa ma cunoasca. Ce bine ar fi sa ne intelegem toti si sa fim prieteni.

    • Loser Răspunde

      Nu îi urâm bă, chiar dimpotrivă!
      Pe unguroaice le iubim! uite, chiar aseară am iubit-o pe una, așa ca de 8 martie … în timp ce boul de soțu-său era la rând la benzină 😉

  8. mamaliga Răspunde

    Jegu de primar .se lauda n calinesti ce io f…ut pe ungur acum cand este mare nevoie de liniste ne dam barosani da doamne nucleara ,ca poate asa o sa n vatam sa ne respectam care ma apuca .am vazut mutra primaruiui seamana cu putin cand este nervos,,,,,,,Esti un JEG….sugaciule te poti lauda mai departe,,limbricule….poate vei intra in sengen !!!! mai sunt si alti nu numai ucainiei boule …….numa unui ca tine,pricepe ce vrea birtoc= putin……
    ..

  9. Cocos Răspunde

    In loc sa tot comentam aici , ar trebui sa mergem in Petea si sa verificam pe viu

    • comentator Răspunde

      De ce nu-l întrebi pe @Mihai că văd că el le știe pe toate, e convins și e plin de prejudecăți, nu are el timp să coboare de la etaj și să meargă până-n vamă. Nu-i mai ușor să deturneze discuția cu aberațiile lui? Cine știe cu ce marfă l-au prins cândva vameșii la Petea și se descarcă omul?

  10. Helga Kisz Răspunde

    Repet pentru cârcotașii care încă mai cred că astea sunt stiri false , pentru că ei au studiat nu știu de link pe google .
    Spuneți la ce oră doriți și eu vă pun la dispoziție taxi-uri din parcarea Kaufland (Careiului) până la Petea sau Urziceni și retur . Să vedeți cu ochii voștri și să mai aveți apoi tupeul să comentați că astea sunt știri false .
    Deci , mâncătorii de rahat rusesc sunt așteptați în Petea la un ceai cald oferit de Crucea Roșie ( scuze că nu e verde ) .

    • M Răspunde

      Bai Helga draga, daca ai avea minte cat o gaina ti-ai da seama ca daca trec prin Petea nu mai au statut de refugiat pentru ca vin din Romania. Iti platesc eu benzina sa mergi pana la Tiszabecs ca sa vezi cum organizeaza Ungaria aceasta sitiatie, sau daca te pricepi scrie pe google. Ok?
      Nu mai promova fake newsuri te rog.

  11. Adriana Răspunde

    Oameni buni nu va mai certati. De ce sa ne certam cand putem fi toti prieteni? Sunt multi romani care iubesc ungurii deci nu mai generalizati. Si vice versa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.