Ultima actualizare: azi, 12:19

Locale

FOTO. Tabără pentru refugiați ridicată în Tarna Mare. Corturi pentru sute de ucraineni

În această după-masă, joi, 3 martie, a fost finalizată ridicarea taberei mobile pentru refugiați de la Tarna Mare. Au fost ridicate corturi care pot primi aproximativ 200 de persoane.

Prefectul Radu Roca împreună cu șeful de cabinet Radu Iancu s-a deplasat azi la Tarna Mare pentru a se asigura ca tabăra mobilă pentru refugiați, amplasată  în incinta bazei sportive, este funcțională  și poate oferi începând de astăzi condiții decente de cazare si masă persoanelor refugiate din Ucraina.

Tabăra mobilă pentru refugiați a fost ridicată de ISU SATU MARE si are 200 locuri disponibile din care 176 pentru refugiați si restul pentru personal propriu.

Au fost amplasate 22 corturi pentru refugiați, 3 corturi pentru cazare personal propriu, un cort pentru sala de mese, un cort pentru depozitarea bunurilor refugiaților, un cort pentru depozitare ajutoare, două corturi pentru punct control acces refugiați și unul pentru  triajul epidemiologic. Toaletele și zona de dușuri sunt asigurate în vestiarul modernizat al bazei sportive.

Cetățenii din Ucraina care intră în România cu statutul de refugiat vor fi preluați și transportați în tabăra de la Tarna Mare de către Jandarmerie și Poliția de Frontieră. Până la această oră în tabăra mobilă de la Tarna Mare nu se află cazată nicio persoană.

Prefectul Radu Roca apreciază  buna colaborare a instituțiilor, respectiv aportul Inspectoratului pentru Situații de Urgență,  Consiliului  Județean Satu Mare, Primăriei Comunei Tarna-Mare, Poliției de Frontieră, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi,  Direcției de Sănătate Publică,  Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Sistemului de Gospodărire a Apelor,  Filialei de Îmbunătățiri Funciare,  Apaserv și Electrica  Satu Mare în ridicarea Taberei mobile de la Tarna Mare.

Un comentariu

  1. Cocos Răspunde

    Iar ați gândit cu capul ăla îmbrăcat în prepuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.