Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO/VIDEO. Microbuz cu refugiați răsturnat la Valea lui Mihai. Doi răniți

Un accident grav de circulație s-a produs, în această seară, marți, 1 martie, pe Drumul Național 19, la ieșire din localitatea Valea lui Mihai. Un microbuz cu refugiați ucraineni, printre care și copii, s-a răsturnat.

,,În jurul orei 18.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 19, la ieșirea din localitatea Valea lui Mihai spre Curtuișeni, eveniment în care au fost implicate 11 persoane, din care șase adulți și cinci minori aflați într-un microbuz cu numere de Ucraina.

Pentru salvarea victimelor, la fața locului au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai cu ambulanța SMURD a subunității și cu o autopecială de intervenție, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și pompierii militari paramedici au evaluat persoanele implicate în accident și au acordat îngrijirile care se impuneau unui bărbat și unei femei, cele două victime fiind transportate ulterior la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea”, informează ISU Bihor.

Persoanele din microbuz au fost preluate de către cei de la Asociaţia Eliezer. Anton Varga, președintele asociației Eliezer, i-a preluat pe ucraineni şi i-a dus în Oradea, unde le asigură cazare. În total, acest microbuz făcea parte dintr-un concoi de 10 microbuze care a pornit din Ucraina spre Germania. În total sunt peste 100 de persoane, cea mai mică persoană fiind un copil de 2 ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.