Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

S-au deschis ofertele pentru salubrizare, la Satu Mare. Florisal învinge AVE la preţ şi utilaje

Comisia din cadrul Primăriei Satu Mare a deschis, luni, ofertele depuse pentru câștigarea contractului de salubrizare pe următorii 10 ani în municipiul Satu Mare. În joc au rămas cei doi mari competitori: Florisal şi Asocierea AVE. Conform informaţiilor PortalSM, Florisal are un mare avantaj, de circa 25 de puncte faţă de competitor, având cele mai mari şanse să fie desemnat câştigător.

După mai multe contestaţii, amânări, procese, instanţa a decis reluarea licitaţiei pentru salubrizare. Noul termenul de depunere a ofertelor a fost luni, 28 februarie. Au fost depuse tot două oferte, cea a Florisal şi cea a asocierii SC Ave Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL.

Potrivit informaţiilor PortalSM, din maximum de 100 de puncte care pot fi atinse, Florisal a obţinut în jur de 55, iar asocierea AVE undeva la 30 de puncte. Avantajul principal al celor de la Florisal ar fi că vine cu preţuri mult mai mici decât cei de la AVE, dar şi cu utilaje mai performante.

Surse avizate au declarat pentru PortalSM că licitaţia îşi urmează cursul birocratic, urmând să fie analizat fiecare aspect în parte, să fie verificate dacă sunt respectate toate cerinţele din caietul de sarcini.

Decizia aparţine comisiei, iar după pronunţare există, din nou, posibilitatea atacării acesteia.

Contract pe 10 ani, utilaje moderne

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor, dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.
Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

Valoarea totală a contractului era estimată la 368.127.329,60  RON

7 comentarii

  1. Unul Răspunde

    Cu care utilaje ? Doar nu ai cei de la AVE utilaje mai vechi ca si Tractoarele si Camioanele ruginite din care curge “seva”! Ceva pute la Satu Mare !

  2. Lili Răspunde

    Nu stiu cine si cum verifica existenta si apartenenta utilajelor spevifice acestor firme dar la capitolul vechime Florisalul este “greu de egalat” ….. unii din primarie, acum ca se apropie pastele stiu de ce …..

  3. Transportator Răspunde

    “gunoaiele” alea 2 ale Florisal-ului nu fac impreuna cat face autospeciala celor de la AVE din pozele din dreapta … Numa1 zic :))

  4. John Doe Răspunde

    Probabil a gasit niste smecherii, a trecut utilajele fara TVA, a facut el unele negocieri (cumpar 10 masini care defapt vor fi 3). Cam bate la ochi, dupa ce judeci caietul de sarcini iar acuma vii cu cea mai buna oferta. Daca castiga Florisal , sper sa fie o clauza, daca 1 singur lucru nu este respecta, sa se poata rezilia contractul.

  5. zoltan pasztai Răspunde

    Din cate stim oferta AVE BIHOR (nici o asociere…pt cei din redatie) este mai ieftina La nivel de valoare contractuala pe 10 ani.
    Tariful AVE BIHOR per persoana (rezidual+ reciclabile+biodegradabil) propus pt populatie este mai mica decat cel propus de Florisal.

  6. radical2 Răspunde

    Aceasta firma ar trebuii eliminata de facto de pe piata. Exista firma care are tractoare mai vechi de 60 de ani sa intelegem. :)))E clar ca cineva acolo e foarte corupt .

  7. Garuboz Răspunde

    @radical2-spunemi unu din primarie care nu e corupt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.