Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

FOTOGALERIE. Cum arată Centrul Nou din Satu Mare după modernizare

Lucrările de modernizare la Centrul Nou din municipiul Satu Mare se apropie încet de final. Muncitorii au îndepărtat, zilele trecute, gardurile de delimitare a șantierului. În zona Pasajului Coposu, pe porțiunea care face legătura dintre Casa Albă și magazinul Someșul au mai rămas foarte puține lucrări de făcut. 

Sătmărenii pot circula și se poate observă că după modernizare, piațeta pare mult mai spațioasă. Primarul Kereskenyi Gabor a anunțat anul trecut în cadrul emisiunii PortalSM LIVE că termenul de finalizare a proiectului de reabilitare a Centrului Nou al municipiului Satu Mare este undeva în aprilie-mai 2022, dar cu toate că ne aflăm abia în luna februarie, lucrările sunt aproape gata.

Piața 25 Octombrie se transformă deja într-un centru civic modern. S-au integrat în peisajul arhitectural piste de biciclete, s-a amenajat un spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice, iar fântâna artezienă se reface, în urma accidentului de luna trecută.

Au fost refăcute gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, investiții care obțin îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și crează un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Valoarea lucrărilor este de 13.150.854 lei, proiectul fiind finanțat din fonduri europene.

 

7 comentarii

  1. observator Răspunde

    nu vreau s apar carcotas , dar pe langa multe as avea o intrbare la gradene de ce s a pus placa de piatra peste vechiul lemn??? se vede bn din poze si inca ceva eu nu inteleg acolo unde sunt garajele de ce nu sa pus renova acum ??

  2. Jackson Răspunde

    Betonul colorat exista, gri peste tot e dezolant!

  3. Adi Răspunde

    Groaznic , ca în versurile lui Bacovia , piatra cubica a fost înlocuită cu beton gri .
    Urât, dezolant , deprimant un mare kkt.

  4. Gavril Răspunde

    Oricum e mai frumos decât sarcofagul ăla de beton de dinainte. Era rămășiță unei ere megaloman comunist.

  5. Satmarel Răspunde

    Arata ca si cum s-au sifonat bani publici in bataie de joc. Dalele alea aruncate aiurea fix la intamplare. Totul gri. Totul beton. Fara spatii verzi, fara nimic. Deprimant de urat. Se putea mai bine. Mult mai bine. Sa ne uitam insa si cine a facut lucrarile, ca sa ne dam seama ce si cum.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      …. și parcă era vorba că vor fi mai multe spații verzi și mai mulți copaci în deșertul ăla de beton. Parcă. Cine trece pe acolo vara se va coace la propriu. Felicitări! Dacă asta se numește dezvoltare apoi mai bine mă lipsesc! Nu de alta dar dalele alea vechi de doi-trei ani au fost schimbate cu altele care numai bine fixate nu sunt! Dar nem boi că vine băiatul cu firma de betoane și se rezolvă! Bogamiaș!

  6. Nha Răspunde

    Este conform vremurilor pe care le traim : sumbru si mohorat, bun pentru Bacovia.Pozitiv e faptul ca dalele se misca sub picioare, fara sa fie alunecari de teren sau cutremur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.