Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

In memoriam – Daniel Prodan ar fi împlinit astăzi 50 de ani

Astăzi ar fi fost ziua de naștere a unuia dintre cei mai mari fotbaliști români: Daniel ”Didi” Prodan ar fi împlinit vârsta de 50 de ani. Din păcate, însă, îl aniversăm cu tristețe pe cel mai vesel tricolor, despre care se spunea că era zâmbetul Generației de Aur.

Chiar dacă nu mai are nevoie de nicio prezentare, va oferim o scurta istorie a carierei celui mai inimos fundaș central al fotbalului romanesc.

Pe 23 martie 1972, la Satu Mare, s-a născut Daniel Claudiu Prodan. Crescut de Olimpia Satu Mare și debutat la seniori, Didi Prodan a fost achiziționat de Steaua în toamna anului 1992. În primul sezon la Steaua a disputat 20 de partide, câștigându-și relativ repede locul în echipă. Siguranța pe care a dat-o, în tandem cu Toni Doboș, care era mai experimentat, a făcut din apărarea Stelei una de netrecut, iar Didi Prodan a devenit unul dintre cei mai buni fundași români.

După 4 sezoane și jumătate, a fost achiziționat de Atletico Madrid. O accidentare l-a scos din circuit, iar după o revenire de un meci în anul 2000 la Steaua, s-a retras la FC Național. În perioada petrecută la Steaua, a cucerit 5 titluri de campion, două Cupe ale României și două Supercupe ale României, evoluând și de trei ori în grupele Champions League.

Pentru echipa națională a evoluat în 54 de partide. Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naționala țării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Argentina și Suedia.

S-a stins din viață pe 16 noiembrie 2016, în urma unui infarct.

Odihnește-te în pace, Tătuca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.