Ultima actualizare: azi, 20:08
Locale

Incendiile de vegetație iau amploare. Pompierii trag un puternic semnal de alarmă

Incendiile de vegetație uscată iau amploare, iar pompierii trag un puternic semnal de alarmă. Doar la sfârșitul săptămânii trecute, pompierii au intervenit la peste 15 incendii de vegetație în județul Satu Mare. În prima jumătate a lunii martie, în țară au izbucnit peste 1.400 de astfel de incendii.

,,Dacă oameni ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge să se distrugă bunuri sau vieți. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a face față! Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuințe sau alte construcții. În astfel de cazuri, fiecare secundă face diferența!”, avertizează pompierii.

Cât de periculoase pot fi incendiile de vegetație?

„Maramureș: O femeie de 70 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe tot corpul, după ce a fost surprinsă de un incendiu de vegetaţie”;

„Mureș: Aproape 30 de mașini arse la un centru de dezmembrări, în urma unui incendiu de vegetație”;

„Arad: Biserică veche de trei secole, mistuită de flăcări, după ce s-a dat foc vegetaţiei uscate”.

În prima jumătate a lunii martie au fost înregistrate peste 1.400 de intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), care au afectat o suprafață de aproximativ 5.000 hectare de teren. Arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 50.000 lei.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. ecologist Răspunde

    Eu nu înțeleg de ce se lălăiește. Proprietarul terenului trebuie sancționat drastic conform legilor în vigoare asta până nu reușește careva să dea foc la jumate sat. Iar că cine este proprietarul terenului în cauză se poate afla foarte ușor doar trebuie să se vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.