Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Municipiul Satu Mare donează 100.000 de lei oraşului Ujgorod pentru refugiaţi

Primăria și Consiliul Local Satu Mare vor acorda un sprijin financiar orașului înfrățit Ujgorod. În urma discuțiilor purtate între primarul Gábor Kereskényi și primarul orașului Ujgorod, Bohdan Andryiv, Consiliul Local Satu Mare a aprobat un ajutor financiar în valoare de 100.000 de lei.

În spatele militarilor care se luptă în Ucraina este drama pe care o trăiesc oamenii simpli. Am mai spus-o public că admir eforturile ONG-urilor care s-au implicat în criza refugiaților, ONG-uri cu care avem o legătură directă prin DAS și când spun legătură nu măr refer la vorbe sau simple încurajări. Dar, adevărata dramă o trăiesc cei care au rămas în Ucraina. Tocmai de aceea am sărit imediat în sprijinul celor două orașe înfrățite, Beregovo și Ujgorod”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Sprijinul pentru Ujgorod vine după ce săptămâna trecută a fost trimise în Beregovo 6500 kg de produse alimentare, produse de igienă, generatoare, sisteme de alimentare cu curent trifazic, rezervoare și echipamente tehnice pentru sistemul de alimentare cu apă. Sprijinul oferit de Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti s-a realizat în urma colaborării municipalității cu operatorul de apă Apaserv și Fundația Hans Lindner și Serviciul Ajutorul Maltez, valoarea bunurilor oferite depășind 40.000 euro.

6 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Să mă facă cineva și pe mine să înțeleg, de ce trimitem bani și ajutoare în orașele Tiszabereg și Uzsgorod, când acestea sunt departe de zona de conflict și sunt în relativă stare de normalitate?!?
    De ce nu trimitem ajutoare către orașele bombardate, nu către “magyar testvérek”???

    • @Unu' Răspunde

      Because e superfull la ei cu ucraineeni fugiți de conflict și care încă nu au trecut granița și care încă se gândesc să rămână totuși. De aia. Nu la magyar testvérek merge ajutorul în buzunarul lor ci ca ei la rândul lor să-și ajute pe cei fugiți și care stau pe capul lor.

    • bolba Răspunde

      dupa reactia ta , se vede cine sunt iredentisti grosolani
      tu zici ca trebuie facut diferenta intre oameni nevoiasi ?????
      daca pe tine nu te intereseaza neamul altora ….pe ei de ce sa intereseaza neamul tau

  2. Observator Răspunde

    Sa nici nu incerci sa-ntelegi vreodata actiunile udmr-ului ! Vei avea parte de explicatii din cele mai ….convingatoare (pentru cei care nu cunosc ….rasa) ! Ce spuneam deunazi , de mi-au sarit o gramada in cap (figurativ vorbind ) ?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Că săracii români abia așteaptă să le vină potopul de refugiați (grosul doar acum urmează) ca să facă fiecare câte un selfie cu ceva refugiat ca să aibă și asta în colecția lacrimogenă pe rețelele sociale. Nu-i mai bine așa?😲🤔😱🤮🥴😭

  3. Hunguri Răspunde

    Ba gabor ba bozgorilor plecati ma in hungaria ce faceti aici, la orban acolo plangeti si comentati, gabore in loc sa faci pista de biciclete inapte padurea noroieni tu doneZi bani inaptule, la cate donatii au primit ukraina in ultima perioada sigur ai tai nu i ajuta cu mult. Meuie chelule inaptule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.