Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Formularul PLF trebuie completat în continuare la intrarea în România

Certificatul PLF de localizare a călătorilor trebuie completat la intrarea în România până când ordonanța de urgență prin care a fost instituit va fi abrogată, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, informează Digi24. În urmă cu o zi, ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunța că, odată cu încetarea stării de alertă, formularul nu mai este solicitat.

„În privința certificatului verde și a altor condiții de intrare în țară care erau utilizate în contextul pandemiei de COVID-19, în urma hotărârii CNSU de ieri (marți – n.r.), care ridica starea de carantină, pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea în țară, ca o consecință a acestei hotărâri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Ca atare, rămâne util ca document pe care cetățenii români îl pot utiliza călătorind în alte țări care au menținut această formulă”, a spus Cărbunaru.

El afirmă că valabilitatea certificatelor verzi eliberate de autoritățile române până în prezent rămâne până la finalul acestui an.

Starea de alertă din România a încetat miercuri, la miezul nopții. Ministrul Alexandru Rafila preciza în urmă cu o zi că masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, se renunță la formularul PLF și, de asemenea, certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România.

2 comentarii

  1. Josef Mengele Răspunde

    Normal, ca doar asta urmareste statul hitlerist roman, sa te gaseasca in cel mai scurt timp pentru incorporare !

  2. PLM Răspunde

    Cine naiba scrie ma articolele astea? In alt articol ati scris ca nu mai trebuile PLF. Acum ca trebuie. Va drogati cu legale astia care scrieti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.