Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Pietre semiprețioase din Brazilia sau India, valorificate cu stil la Satu Mare. Au și efecte terapeutice

Pietre semiprețioase din Brazilia sau India, valorificate cu stil la Satu Mare. Sătmăreanul Lajos Istvan Lehel este de meserie geolog, ceea ce explică adicția pentru toate tipurile de pietre, dar mai ales pentru cele semiprețioase. A început această afacere acum 10 ani, iar de un an de zile acestui proiect s-a alăturat și iubita lui. Din aceste pietre sunt realizate o mulțime de accesorii ce pot fi folosite zi de zi sau la diverse ocazii, iar mai mult decât atât, pietrele au chiar și efecte terapeutice.

Partenera lui Lajos, Petra, spune că începuturile au fost grele, întrucât în momentul în care te înhami la o asemenea afacere ai nevoie de multe cunoștințe și de o experiență pe măsură.

Anita Anderco, aka Petra, este pasionată de această lume încă din copilărie, iar după ce a format un cuplu cu Lajos Istvan Lehel, această pasiune s-a intensificat.

„Mama mea se ocupa cu vânzarea ziarelor, iar acolo a fost o revistă cu pietre, a adus acasă primul număr, iar odată cu revista primeai și o pietricică cadou. Am început să citesc și așa am devenit din ce în ce mai interesată și am cumpărat întreaga serie. Prietenul meu, asemeni mie, și-a descoperit pasiunea tot prin intermediul unei reviste, în cazul lui era vorba despre aur ”, a povestit Petra.

Fiecare piatră are un efect pozitiv asupra oamenilor, pietrele fiind culese din toată lumea. Petra și Lajos dețin foarte multe pietre din India, România, Brazilia, Ungaria, Afganistan sau Kazahstan. Cel mai popular tip de piatră este Ametistul, care este antidepresiv, iar mai apoi urmează piatra ”Cristan de Stâncă”, cunoscută și sub numele de Cuarț Transparent. Despre aceasta din urmă se spune că este cel mai mare protector, bun pentru durerile de cap, iar dacă vârful pietrei este pus în dreptul tâmplei, durerea de cap dispare.

Se spune că aceste pietre au o anumită legătură și cu zodiile. De exemplu, pentru zodia Rac, care este o zodie foarte sensibilă și sentimentală, sunt recomandate Agatele, deoarece ele te ajută să fii mai stabil.

„Pietrele pot să fie privite sub forma unei medicații alternative, eu acum am început doar să învăț despre asta, e foarte interesant, o grămadă de probleme se pot rezolva cu ajutorul pietrelor. Au efect terapeutic, dar trebuie să știi foarte bine cum trebuie să le porți și unde să le porți. Când mergi la terapie, specialiștii pun piatra chiar în locul cu problemă. În terapii, fiecare piatră are locul ei, trebuie să știi care tip de pietre se pot combina între ele, însă în medicina alternativă nu se preferă amestecarea acestora, deci dacă acum se tratează tiroida, o tratăm doar cu un fel de piatră, iar după o perioadă de timp, aproximativ două săptămâni, se poate trata și alt loc, tiroida nu o poți trata cu trei pietre deodată”, a explicat Petra.

Petra a spus că poartă foarte des Agat de Mușchi. Îi place foarte mult deoarece este specific zodiei ei, iar prietenul ei, Lajos, poartă Onix, fiind o piatră protectoare care se poate coda.

Cu ajutorul pietrelor, Petra și Lajos confecționează o mulțime de inele, brelocuri, cercei, brățări sau pandantive, care sunt foarte populare, spune Petra. Acestea sunt făcute și din pietre mai rare, de exemplu Tectit, care este o sticlă naturală care s-a format în momentul în care un meteorit a căzut pe Pământ. Alte pietre rare folosite de cei doi pentru pandantive sunt Coralul Albastru Natural și Citrin Natural. La tarabele celor doi, sătmărenii își pot achiziționa și cristale brute, chiar și flori de mină.

Sătmărenii încă nu au foarte multă încredere în puterea acestor pietre, spune Petra, în schimb adolescenții le adoră.

„Avem noroc că acum e în trend și adolescenții sunt foarte încântați, ei cred în general în așa ceva. Am avut multe persoane din această categorie de vârstă care au cumpărat Flourit, care te ajută să înveți mai ușor. Au spus că au observat efectele, luând note mari la școală”, a mai spus Petra.

6 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Iară postat prostii din astea. Apoi ne mirăm că unii mai apelează și la vrăjitoare????

    • Dac Bulibas Răspunde

      Judecata ardeleneasca: apa este un element esential. Fara apa nu poti raci serpentina de la cazanul de palinca!

      Antenele 5G sunt fabricate din 300 kg aluminiu, 154 kg cupru si 2 kg de platina. Sper ca aceste informatii sa ajunga la persoanele potrivite!

      • România reală Răspunde

        Astea sunt esențiale poate pentru tine sau pentru prietenul tău la cataramă @Sâcă. Eu mulțumesc mă lipsesc de ele. Chipul ți s-a activat?

  2. abc Răspunde

    Citit din palmă, din zaț de cafea sau ceva de deochi?🤔😱🤯🥴😭😨

  3. Ion Răspunde

    Nu vă sfătuiesc să luați acasă sunt demonice nu au nici o treabă cu binele Gheorghe zile tu că știi mai bine

    • a* Răspunde

      Acum fără supărare uită-te la fețele lor. Îți inspiră încredere? Că dacă la cineva răpunsul este DA atunci merită cu vârf și îndesat ce capătă! 🤔😱🤮💩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.