Ultima actualizare: azi, 13:01

Locale

Poveste impresionantă! O mamă cu doi copii a ajuns la Satu Mare după 7 zile de drum!

Poveste impresionantă! Războiul din Ucraina produce tot mai multe drame şi poveşti care par incredibile. Voluntarul Marcela Papici a relatat, pe pagina sa de Facebook, cazul unei tinere mame, cu două fetiţe, care a pornit din Odessa în urmă cu şapte zile, pe jos. Doar ea ştie cum a reuşit să străbată sute de kilometri, cu intenţia de a ajunge în Franţa. Partea cea mai grea a drumului a făcut-o deja, pentru că de la Halmeu a fost preluată de către Marcela Papici şi inimoşii voluntari sătmăreni de la Uniunea Ucrainenilor care i-au asigurat cazare şi îi caută mijloc de transport spre Franţa.

Povesta descrisă de Marela Papici:

“N-am sa o uit cat am sa traiesc! O mama ucraineianca firava, slabuta, cu un rucsac atat de greu de eu abia am reusit sa-l ridic, cu 2 fetite de 2 si 4 ani ce a trecut vama pe jos! Dupa 7 zile de drum, din Odesa! Cea mica era atat de obosita incat nici putere sa bea apa nu a mai avut! Cea mare, cand s-a simtit in masina, la caldura, in siguranta, s-a abandonat in bratele mele ca intr-un lesin! Si…suspina! Nu plangeau, nu se smiorcaiau! Isi tarau picioarele si mergeau dupa mama lor.

Din ceea ce trebuia sa fie primul meu drum cu convoiul umanitar in Ucraina a ramas doar trecerea vamii. Apoi le-am vazut! Un italian ne-a luat in masina impreuna cu inca o mamica din Kiev cu baietelul de 5 ani. Si ea trecuse vama tot pe jos!

Italianul ne-a adus pana in Micula la Uniunea Ucrainenilor Micula Micula . Au primit hrana, dulciuri, haine si gazduire peste noapte! Maine le cautam variante spre Franta respectiv Lituania.

Am plans mult! Ma imaginam luand drumul pribegiei, cu Sofia de mana, si depinzand de oameni buni!

Am plans mult! Ce era in sufletul acelei mame!? Sa pornesti la drum, pe jos, 7 zile, din Odessa si sa nu sti cat si cum vei face sa ajungi in Franta! Cu un rucsac…Si doi copii mici care, de-acum, te au doar pe tine!

Am plans de tristetea celor care inca comenteaza si-si gasesc sa critice, sa rada, sa vada doar masini scumpe, sa refuze sa inteleaga!

Si inca plang!

Doamne Dumnezeule ajuta-le! Ajuta toate mamele, copilasii, batranii sa supravietuiasca razboiului si greului de dupa razboi! Ivana si Alexandra, va promit ca am sa ajut cat pot! Pe voi sa ajungeti la destinatie iar pe fratii vostri asa cum si cat voi putea!

#NUrazboiului”

5 comentarii

  1. Gerula Răspunde

    Mai lasati-ne cu Marcela Papici, si-a gasit momentul sa apară din nou sa isi faca reclama, sunt atatia voluntari care sunt anonimii si pe care nu ii promovati, intrati pe grupul de suport Satu Mare pt Ucraina si o sa ii găsiți acolo pe cei care se implica cu adevărat fara publicitate… “duamna” asta ne-a arata ce poate atunci cand a fost impinsa din spate de cuplul Silaghi/Stef doi neica nimeni in momentul de fata, unul fiind chiar lider Aur wannabe… Niste oportunisi fara scrupule, inclusiv aceasta doamna educatoare…

  2. arcul Răspunde

    BAI, GERU LA(ba) tu ,,voluntar,,(platit) de serviciu la comentarii si mizerii pe care le debitezi fara sa gandesti ca poti ajunge si tu in postura de refugiat (nu ar fi nici o paguba in situatia ta). RUSINE.

    • jaka Răspunde

      Papici, bate-ti coasa ! Reclama nu se face pe spatele oamenilor necajiti !

    • Desteptu Răspunde

      Tare smecher te crezi, hai suna-ma sa ne intalnim , iti dau eu numa paguba 0745958140

  3. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Câte camere a dat doamna Papici pentru refugați la Poezia ? ZERO!!!!!!! De ce nu a dus-o pe biata femeie la Poezia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.