Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Un grup de 12 ucraineni a trecut frontiera verde spre România.Fug de război

În data de 05 martie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Tarna Mare, un grup de 12 cetățeni ucraineni, având vârste cuprinse între 26 și 55 de ani, care au trecut frontiera din Ucraina în România, pe frontiera verde.

În aceeași zi, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 20, respectiv 32 de ani, care au trecut frontiera din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Cu toții au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 96 de cereri de acordare a statutului de azilant în România. 91 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră prin PTF Halmeu, iar celelalte de către cei intrați pe la frontiera verde (două persoane prin zona de competență a SPF Negrești, iar restul prin cea a SPF Tarna Mare).

În toate aceste cazuri au fost demarate procedurile specifice și informate autoritățile abilitate.

Sursa: Poliţia de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.