Ultima actualizare: azi, 19:24
Locale

Prețurile la energie electrică și gaze vor fi plafonate. Tarifele valabile de la 1 aprilie

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni un set de măsuri care includ plafonări și compensări ale prețurilor la energie și gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie, titrează Digi24.

„Pentru un consum de până la 100 de kw pe lună, românii vor plăti 0,68 de lei/kw, iar pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, vor plăti 0,8 de lei/kw. La gaz, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw”, a spus premierul.

„Cu excepția marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile românești vor beneficia de un preț fix, la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, și 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus”, a adăugat el.

Până la 31 martie este în vigoare actuala schemă de compensare.

Ciucă a mai spus că România este în discuții cu Comisia Europeană pentru a continua și în acest an sprijinul acordat marilor consumatori, precum combinatele chimice sau cele din industria de prelucrare de materii prime.

„Măsurile pe care le luăm vor proteja populația și economia, prevenind riscurile unei creșteri accentuate a prețurilor și a inflației. Guvernul este alături de cetățeni și de mediul de afaceri, pentru a proteja locurile de muncă și stabilitatea economică”, a spus Ciucă.

Sursa: Digi24

3 comentarii

 1. K9 Răspunde

  Pe cand plafonare si la carburanti ca in alte tari europene si din lume?

 2. Ion Bidon Răspunde

  Pana la plafonare vor fi fost marite de plafonarea aia nu mai are nici un sens. Sunteti pe mana cu furnizorii, ca doar luati spagi de peste tot.

  #farataxe

 3. Satmarean 1 Răspunde

  Daca le plafoneaza preturile nu va mai fi benzina in peco si produse pe raft. . Nu cred ca este o solutie. Poate asa vor fi mai putine masini in trafic…mai putina poluare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.