Ultima actualizare: azi, 15:49

Naţionale

Rusia avertizează România: Dacă pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile, poate fi conflict!

Armata rusă a avertizat România şi celelalte țări vecine Ucrainei să nu găzduiască avioanele sale de război, afirmând că Moscova le-ar putea considera parte a conflictului, dacă avioanele ucrainene vor efectua misiuni de luptă de pe teritoriul lor, informează Digi24.

Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres

„Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

Potrivit agenției Associated Press, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a acuzat că unele avioane de luptă ucrainene au fost dislocate în România și în alte țări vecine Ucrainei, pe care nu le-a identificat. Konașenkov a avertizat că, dacă aceste avioane de luptă atacă forțele rusești de pe teritoriul acestor națiuni, acest lucru „ar putea fi considerat ca o implicare a acestor țări în conflictul militar”.

„Aproape toate avioanele regimului de la Kiev au fost distruse. În același timp, suntem conștienți de avioanele de luptă ucrainene care au zburat în România și în alte țări din apropierea graniței. Avertizăm că folosirea rețelei de aerodromuri a acestor țări pentru aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată drept o implicare a acestor state în conflictul armat”, a declarat Igor Konașenkov.

22 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Conflict cu cine? Armata rusilor a cam fost decimata in Ucraina.

    • Ivan Vasilij Burjakov Răspunde

      Nu tre armata cand ai peste 4000 rachete atomiceski… Si butonovici aferent.

  2. Lili Răspunde

    Acest derbedeu de cartier aflat vremelnic la Kremlin ameninta pe toata lumea deoarece este disperat si simte ca pierde teren cu fiecare zi ce trece.
    Poate ucraineenii vor prelua avioane cqre nu sunt ale lor si vor balansa lupta pentru suprematia aeriana si apoi terestra.

  3. Nimeni Răspunde

    Nu cred ca putem pune aerodromurile la dispozitia Ucrainei fara avizul de la NATO.

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Asta e o stire fara sens.
    NATO , implicit Romania, nu se vor implica in razboi contra Rusiei ca nu au motiv.
    Asta e un conflict intre rusi si ukrainieni si asa se va si termina.
    Dar parca si pe romani ii maninca undeva, s-ar tot baga ei in seama… pina si televiziunile asa prezinta stirile de parca ar vrea sa intram in conflict, sa aiba ei ce transmite.

    • ... Răspunde

      Sunt pur și simplu inconștienți. La un moment pe ruși nu îi va mai interesa nici consecințele și abia vor aștepta un motiv ca să spună că vedeți, nu v-am spus noi vouă? Așa e când dispare virusu’ u-tchi-ga-shu. Le trebuie ceva brekingnius că altfel cine se mai uită la ei? Monica Gabor e prin Americi iar alte dudui toate s-au dat acuma la fund. Execrabili cu toții!

    • Dacus Răspunde

      România a fost inclusă, oficial, pe lista statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor și a cetățenilor acesteia. Documentul a fost dat publicității, luni, de către guvernul de la Moscova.

      Parca o cautam cu luminarea…

  5. Matei Răspunde

    România încet dar sigur se va implica in războiului asta.

  6. KIJFDTUG Răspunde

    Suntem saracii Europei….inca un conflict ne m-ai lipsește.

  7. Marshall M Răspunde

    Eu asa am auzit ca le punem la dizpozitiie autostrazile, caile ferate, baile termale , ii ajutam cu industria, o parte din agricultura…mai avem si niste politicieni de minune, oare n-au nevoie ?

  8. Crack Răspunde

    Expun un posibil adevar la ce se intampla.
    In sec. XXI forta bruta nu mai este cel mai important..cea mai importanta arma pe care o are HSapiens a fost si este inteligenta.
    Este greu de distrus un stat asa mare precum Rusia, un conflict direct ar fi un dezastru. Asa se ajunge ca tarile economic mai avansate/inteligente(occidentul) gasesc o solutie sa distruga Rusia. Toate sanctiunile date rusiei o va distruge pur si simplu, o va saracii foarte tare. Batausul Putin daca nu va fi asasinat, sigur va fi dat jos de pe tron. 
    Dar ca sa incepi sa o lovesti pe Rusia in mod inteligent ,trebuia un motiv. Si au construit motivul : un razboi cu Ucraina, o tara sacrificabila pentru occident. E normal sa o ajuti cu ce trebe,te ajuta sa slabesti Rusia. 
    Cat despre amenintari spre occident,nucleare,etc…sunt doar un semn de slabiciune,un conflic nuclear e aproape imposibil.
    Si la final, occidentul va pune Rusia in genunchi fara sa dea un pumn.

  9. Geza Răspunde

    Mai bine o zi vultur !!!decât toată viața cioară!!

  10. Gheorghe Răspunde

    Piticu crăcănat cauta motive de harță cu alții văzând ca ucrainenii se împotrivesc și nu vor sa stea capră cum spera el când a început tărăboiu.Acum vor găsi motive oricum,ba că am primit prea multe femei(frumoase care puteau ajunge pe mana bravilor ostași eliberatori),copii și bătrâni ucraineni care nici lor nu le place sa stea capra cum ar vrea țarul blond.Motiv ar fi că le dam adăpost,țarul ar vrea sa procedam ca el adică sa ne ucidem vecinii care si-au luat lumea în cap sa fuga din fata ,,trupelor eliberatoare”(nu vi se pare expresie cunoscuta?)care sa-i scape de naziști,drogați și alte căzături occidentale.
    A luat-o rău de tot pe alăturat țarul și se pare ca va merge până la capăt în nebunia lui de a elibera pe alții de sub robia capitalista,inlocuind-o cu oranduirea socialisto-putinistă,urss-istă,sclavagismul timpuriu pe care îl practica cu propriul popor.E dus cu pluta,este un criminal cu sânge rece care va termina asa cum trebuie.Nu credeam ca vom vedea asa orori în mileniul 3 de la un sclerozat,schizofrenic tolerat de o nație care va ajunge sa facă foamea cât de curând.Vai și amar,nu se găsește nimeni sa-l mazileasca?….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.