Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

SOLIDARITATE. Peste 300 de refugiați au fost cazați la parohia greco-catolică din Botiz

Peste 300 de refugiați au fost cazați până astăzi la Centrul Social Sfânta Maria din Botiz. Parohia greco catolică Sfinții Apostoli Petru și Pavel din comună le pune la dispoziție camere cu băi proprii, haine și mese calde.

Centrul Social Sfânta Maria din Botiz a derulat un proiect alături de parohia greco-catolică din Botiz în colaborare cu Caritas Eparhial Greco Catolic Maramureș. Inițial, centrul social a fost gândit pentru vârstnici, dar dată fiind situația actuală s-a decis transformarea lui provizorie într-un centru pentru refugiații ce fug să își salveze viața.

„A fost o mobilizare impresionantă din partea comunității, autorităților locale și a tuturor celor care au vrut să facă un bine, am reușit să punem la dispoziție zeci de locuri, încentru sunt cam 60, iar în subsolul bisericii încă vreo 35 de locuri”, a precizat Nicolae Huzău, Preotul greco-catolic din Botiz.

Până în prezent, parohia a cazat peste 350 de refugiați care au mâncat fiecare trei mese calde pe zi, au fost cazați în cele 16 camere existente cu baie proprie și dușuri. Iar printre refugiați, se numără persoane ce vor sta o perioadă mai lungă de timp. Cei mai mulți, însă, au plecat deja.

20 de persoane vor sosi, în curând, la centrul social din Botiz, unde vor rămâne cel putin o luna sau două. Pe lângă haine și mâncare, cel mai important lucru este faptul că refugiații se simt în siguranță, protejați, dar au parte și de un umăr pe care să plângă și brațe care să îi consoleze.

„Avem voluntarii noștrii care se implică și ne sprijină, primarul comunei, domnul prefect a fost pe la noi și desigur oamenii de bine care au dorit să ne sprijine și împreună putem să ștergem o lacrimă de pe obrazul acestor oameni atât de greu încercați și disperați, și să alinăm suferința din sufletele lor. E cumplit ceea ce se întâmplă în Ucraina, e o tragedie. Suntem aproape de toți cei care vin, oferim în primul rând siguranță, încredere și încercăm să îi facem să se simtă protejați, facem tot ceea ce ne stă în putință ca șederea lor aici să fie una confortabilă și cât se poate de generoasă. Pentru noi acești oameni nu reprezintă doar niște cifre statistice, sunt frații noștri, surorile noastre, care au nevoie de noi”, a adăugat preotul Nicolae Huzău.

Un comentariu

  1. Pop Răspunde

    Da Ortodoxia Marelui Alb,nu mișcă nimic,nici o acțiune umanitară majoră,nimic???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.