Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

Aeroportul din Satu Mare peste cele din Maramureș și Constanța. S-a depășit nivelul de 10.000 de pasageri în trimestrul I

Aeroportul din Satu Mare se află pe locul 11 când vine vorba de călătorii, clasificându-se peste cele din Maramureș și Constanța.

Aeroportul Internațional Satu Mare, conform statisticilor din trimestrul I, a înregistrat 10.544 de călători, reuşind să devanseze județul Constanța, unde s-a raportat un trafic de 10.364 de pasageri. Acesta a depășit în anul 2022 cu mult și aeroporturile din  Băneasa, Arad și Tulcea.  Pe de altă parte, cel din județul vecin, respectiv Aeroportul Internațional „Maramureș„ se află la coada clasamentului la nivel național.

Primul trimestru din 2022 a marcat un 3.1 milioane de pasageri, în creștere cu peste 250% față de 2021, iar cei mai mulți pasageri au ales să călătorească de la / spre Aeroportul Internațional Henri Coandă București, urmat de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Aeroportul Internațional Iași, respectiv Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

Datele oficiale arată că traficul de pasageri s-a triplat în comparație cu anul trecut, la nivel național. Astfel, în primele trei luni din an s-au raportat aproape 3,1 milioane de călători, în comparație cu sub 1 milion la nivelul trimestrului I din anul 2021.

 

Un comentariu

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Mai e puțin și depășim Heathrow sau Frankfurt am Main???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.