Ultima actualizare: azi, 14:52

 

Locale

Asistații social, scoși la muncă. Urmează o acțiune de curățenie în tot județul Satu Mare

Prefectul Radu Roca a constituit prin ordin o comisie pentru asigurarea derulării la nivelul tuturor localităților din județ a proiectului ”Curățăm România”. Echipa este coordonată de la nivelul Instituției Prefectului și este formată din reprezentanți ai tuturor serviciilor deconcentrate ale Ministerului Mediului în județ, ai Consiliului Județean, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Inspectoratului Școlar Județean și sprijinită de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Satu Mare.

În această dimineață a fost convocată prima ședință a comisiei care va implementa și monitoriza în județ acțiunile campaniei ”Curățăm România”. În acest sens s-au definitivat procedurile de lucru, relațiile cu autoritățile locale și modul de implicare a voluntarilor, a tinerei generații dar și a persoanelor beneficiare de prestați sociale și care au obligația prestării muncii în folosul comunității.

Prefectul Radu Roca a insistat pe angrenarea în primul rând la nivel de primării a asistaților sociali apți de muncă.

,,Un mediu curat și sănătos rămâne prioritatea noastră, fenomenele dăunătoare mediului s-au înmulțit în ultimul timp. Cu sprijinul autorităților locale și al organizațiilor neguvernamentale, prin responsabilizarea instituțiilor partenere trebuie să ducem acest mesaj în întregul județ. Prin funcțiile pe care le ocupăm toți avem responsabilități față de mediu și față de cetățeni, nu putem fi nepăsători. Sunt convins că într-un timp scurt, acțiunea aceasta prin care ”Curățăm România” va avea rezultate vizibile!” a transmis prefectul Radu Roca.

Campania ”Curățăm România” este inițiată de Ministerul Mediului în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne iar prin Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, finanțat de la bugetul Administrației Fondului de Mediu se va putea susține  prin intermediul autorităților locale demersul de ecologizare.

3 comentarii

  1. Dacus Răspunde

    In zona podului galben sunt munti de gunoaie…. Acuma trebuie actionat, mai tarziu dispare in vegetatie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.