Ultima actualizare: azi, 20:48
Locale

FOTO. Grup de copii refugiaţi, primit la Satu Mare. Sărbătoriţii au primit şi tort!

Grup de copii refugiaţi, primit la Satu Mare. Un nou grup de 175 de persoane, copii orfani din orfelinatele din Regiunea Dnipropetrovsk și însoțitorii acestora au intrat în România, în dimineața zilei de 07 aprilie 2022, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu-Diakovo.

La solicitarea sprijinului din partea Ambasadei Ucrainei în România și a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Instituția Prefectului județul Satu Mare a luat toate măsurile necesare astfel încât să fie asigurate toate condițiile privind primirea, cazarea temporară și transferul grupului venit din Ucraina la mijlocul de transport necesar pentru a ajunge în Turcia în cursul zilei de 08 aprilie 2022.

Organizatorii au pregătit un moment mai special. Cei care şi-au sărbătorit ziua de naştere în această perioadă au primit şi tort.

Instituția Prefectului județul Satu Mare aduce mulţumiri tuturor celor implicați :

-Doamnei Judit Szejke care în colaborare cu Asociația Borókagyökér, Serviciul de Ajutor Maltez în România filiala Satu Mare și Asociația “O masă caldă” și nu în ultimul rând oamenilor inimoși ce au dorit să și păstreze anonimatul ce au oferit cazarea și masa.

-Filialei ”Crucea Roșie” Satu Mare.

-Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Satu Mare.

– Translatorilor de la Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Satu Mare.

– Tuturor structurilor MAI pentru implicarea și colaborarea în buna desfășurare a transportului în siguranță a persoanelor la destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.