Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Caz de rabie la o vulpe, confirmat în județ. Două localități, sub atenționare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a confirmat un caz de rabie la o vulpe, iar locuitorii din Batarci și Tarna Mare sunt rugați să fie vigilenți. Cele două localități rămân sub atenționare.

,,Rămâne în vigoare atenționarea către toți locuitorii comunelor Bătarci și Tarna Mare, despre cazul de Rabie/Turbare, depistat la o vulpe, să continue să fie extrem de atenți dar și precauți dacă văd sau vin în contact direct sau indirect cu câini, vulpi sau alte animale sălbatice, care prezintă un comportament anormal – devin extrem de blânde, sau extrem de agresive – sau cu cadavrele acestora. Vă rugăm să nu atingeți cadavrele sub nicio formă, să încercați să le jupuiți sau să le duceți la domiciliu pentru ulterioară prelucrare.

În cazul că vedeți sau găsiți astfel de animale anunțați imediat Primăria, Personalul Sanitar Veterinar din localitate, DSVSA Satu -Mare, Poliția, Personalul Ocoalelor Silvice sau a Fondurilor de Vânătoare. Atenționați copiii din aceste zone, despre pericolul extrem la care se expun, la contactul cu astfel de animale domestice sau sălbatice”, se arată într-un comunicat transmis de DSVSA Satu Mare.

Un comentariu

  1. Romi Răspunde

    Ce aveți cu biata vulpe? Se plimba și ea puțin la aer curat cât mai este voie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.