Ultima actualizare: azi, 15:04
Locale

DGASPC, reacție în cazul fetiței (11 ani) abuzate de educator la centrul din Halmeu

Direcţia Generală De Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare a reacționat în cazul minorei ce a fost abuzată de la 11 ani de un educator, la un centru de plasament din Halmeu: ,,DGASPC Satu Mare are toleranță 0 față de abuzuri asupra copilului indiferent de formă și mediul în care se produc”, spune conducerea instituției.

Redăm, mai jos, integral, comunicatul transmis de DGASPC Satu Mare:

,,DGASPC Satu Mare ca instituție de specialitate a fost cea care a sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Serviciului Investigații Criminale această faptă a unui fost educator. Astfel, pe parcursul consilierii psihologice realizată în acest dosar față de alt suspect, imediat ce a intrat în posesia unor probe ce indicau un abuz a solicitat imperios extinderea cercetării și asupra fostului educator. Prin Ordonanta din 28.11.2019 s-a dispus  extinerea urmăririi  penale și asupra fostului educator.

DGASPC Satu Mare a colaborat si conlucrat cu IPJ Satu Mare pentru solutionarea dosarului, toate rapoartele inaintate politiei in dosar indicand clar existența unui abuz. Durata cercetării și încadrarea faptei cad în sarcina instituțiilor competente – Poliție, Parchet.

Asiguram opinia publică ca DGASPC Satu Mare are toleranță 0 față de abuzuri asupra copilului indiferent de formă și mediul în care se produc inclusiv în instituțiile din subordine depunand în continuare toate diligențele necesare soluționării cauzei penale, urmând ca la finalizarea dosarului penal să ia măsurile administrative cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.