Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Doi tineri care au furat peste 10 catalizatoare, condamnați cu suspendare

Doi tineri care au furat peste 10 catalizatoare au fost condamnați cu suspendare. Cei doi vor fi sub supraveghere timp de doi ani, fiind obligați să presteze și muncă în folosul comunității.

,,Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul R. Erik Jozsef pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la pedeapsa de: – 2 (doi) ani închisoare În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi în baza art.92 C.pen. stabileşte un teremen de supraveghere de 2 ani. (…) Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă 60 de zile, la Primaria Odoreu sau la Asociatia ,,Stea”.

Condamnă pe inculpatul G. Ionel Vlăduț pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la pedeapsa de: – 2 (doi) ani închisoare În baza art.91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi în baza art.92 C.pen. stabileşte un teremen de supraveghere de 2 ani. (…) Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă 60 de zile, la Primaria Odoreu sau la Asociatia ,,Stea””.

Cei doi sunt obligați să plătească și câteva mii de lei.

,,În baza art.25 şi 397 C.pr.pen. va obliga în solidar, pe inculpaţii R. Erik Jozsef şi G. Ionel Vlăduț, să plătească: părţii civile 1. A. Teodor, suma de 380 lei, contravaloarea catalizatorului şi a manoperei; părţii civile 2. M. Diana Florentina, suma de 6650 lei, contravaloarea catalizatorului şi a manoperei. (…) In baza art.274 al.2 NCPP oblige pe inculpaţii R. Erik Jozsef şi G. Ionel Vlăduț, să plătească suma de 1000 lei, câte 500 lei fiecare inculpat, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Sentințele au fost pronunțate de Judecătoria Satu Mare, în această săptămână.

 

 

6 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Imi vine in minte un caz prezentat la tv .
    O femeie care furase o piine dintr-un magazin alimentar, a fost inchisa, avind acasa o fetita de vreo doi ani….si a executat toata pedeapsa.
    In cazul de fata, atit procurorii cit si judecatorii, au favorizat infractorii !
    De aici intelege fiecare ce vrea.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @Tepes, și eu țin minte faza dar femeia avea/are o droaie de copiii și era recidivistă, arestată și în 2008 și în 2010 și în 2011. Era condamnată pentru furt calificat și cu un CV bogat în domeniu. Apoi a apelat la Băsescu prezident care a grațiat-o în 2014 din motive umanitare (avea 6 copiii). Și ca să vezi peste 3 ani a ajuns din nou după gratii și de data asta cu treburi mult mai grave săvârșite (fura din casele bătrânilor sau păcăleau bătrâni neajutorați). Era o trupă întreagă care jecmănea bătrânii. Atâta vreme cât nu ți se oferă șansa de a te îndrepta decât la nivel declarativ (nimeni nu te angajează) mulți ajung să fure pentru subzistență. Nu-i apăr dar asta-i adevărul. Iar școală mai nici unul/una nu are așa că mare brânză nu pot lucra. Îmi mențin comentariul precedent pentru că asta va fi din păcate.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    De aici la câtă minte au ei vor înțelege că pot continua fără repercursiuni serioase. Dar dacă vor lucra voluntar la Asociația Stea cum scrie în soluția la condamnare cine va asigura paza autovehiculelor din zonă? Că parcă și văd cum va exploda numărul de cazuri atunci!😱😱🤮Întreb și eu așa asta cu voce tare.

  3. hmm Răspunde

    Varianta taie-i un deget de ce nu se încearcă?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      În cazul acesta nici nu e o prostie ce spui. Așa măcar ar rămâne fără dotarea standard la șmangleală. Dar dacă mai susții ideea imediat primești peste nas de la avocatul poporului. Că ei săracii au și drepturi, iar drepturile lor sunt mai importante decât dreptul tău la proprietatea personală. Adică noi muncim ca ei să aibă de unde a fura???😱🤮😤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.