Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

FOTO. Filtre în municipiul Satu Mare. Polițiștii au dat amenzi de aproape 10.000 lei

În această dimineață, polițiști rutieri și cei de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare au desfăşurat o acțiune, în municipiul Satu Mare, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.

Dintre acestea, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei legale, 47 pentru lipsa utilizării centurii de siguranță, 33 au fost aplicate bicicliștilor.

Totodată, au fost reținute trei permise de conducere, dintre care 2 pentru neacordarea de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător și unul pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care a consumat băuturi alcoolice.

Bărbat depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul sub influenţa alcoolului

Polițiștii sătmăreni au identificat, pe strada Careiului, un bărbat de 52 de ani, din Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancţionat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranța rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere!

Sursa: IPJ Satu Mare

8 comentarii

 1. altu fără bmw Răspunde

  Asta cu 0,06 la mie e deja înfiorător de periculos!🤔😲😱😤 Cred că cei din țările mai răsărite unde e voie să bei o bere râd de noi dacă citesc știrea. Ca să nu spun că la o adică poate fi și de la un after shave. Fix zero alcolemia asta. Știu bine că legal nu e voie dar pe patronii care beau whisky de dimineața în loc de kaveu și apoi se urcă la volan veci nu îi găsiți, așa-i? Să dau exemple?

 2. unu Răspunde

  vrem exemplu da nume

 3. Mihai Răspunde

  Eu unul am fost plăcut surprins! S-au potolit vitezomanii pe Lucian Blaga 🤣🤣🤣

  • Vas Răspunde

   Da Mihai, sau liniștit pentru că sau pus limitatoare de viteză, care într-un anumit fel sunt utile, dar pe de altă parte din cauza lor se produce mult zgomot. Mai ales noapte când dormi. Toate mașinile de tonaj, tiruri, platforme, remorci fac un zgomot puternic când trec peste limitatoare cu pricina. Cum veghează poliția ordinea și liniștea publică.

   • Satmarean Răspunde

    Măi Laci, amu nicicum nu-i bine, dacă mărg cu viteză nu-i bine, amu tye plângi că nu poți durni sara, apoi io cred că ar trebui să te muți de pă Blaga cum s-o mutat și obsedatu celălalt cu obsesia vitezei de pe Alecu Russo !!!

   • Mihai Răspunde

    Vasilică, dacă voiai liniște, trebuia să te muți departe de zonele cu trafic!
    Nu se poate și cu pola-n cur și cu sufletul-n rai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.