Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

FOTO. Gest deosebit! Voluntarii din Satu Mare au gătit pentru copiii orfani din Ucraina

Asociația ”O masă caldă”, împreună cu reprezentanții Crucea Roșie Satu Mare și Serviciul de Ajutor Maltez au gătit pentru copiii orfani din Ucraina, ce au ajuns astăzi dimineața în Satu Mare. Voluntarii au pregătit micul dejun, prânzul, cina și au făcut și pachete pentru drum.

Un grup de 175 de persoane, copii orfani din orfelinatele din Regiunea Dnipropetrovsk și însoțitorii acestora au ajuns astăzi la Halmeu și au fost cazați temporar în municipiul Satu Mare. Voluntarii le-au asigurat refugiaților micul dejun, prânzul, cina, gustările, cafeaua și pachete pentru drum.

,,Astăzi am hrănit burticile copiilor orfani, dar mai mult am încercat sa le hrănim sufletul cu dragoste, zâmbete și căldură. Nu vorbeam aceeași limbă, dar am reușit să ne înțelegem. Sunt copii loviți de soartă, dar care nu uită sa se bucure, sa se joace, să respecte, să fie copii. Ne-am bucurat că am reușit să fim aproape de ei astăzi într-o echipă comună de voluntari din sectorul ONG, autorități, antreprenori, oameni cu suflet mare și darnici. Toți am contribuit cu ceva, ca cei lipsiți să nu ducă lipsă. Mulțumim echipelor de voluntari, colegilor, donatorilor….tuturor!”, au scris, pe Facebook, reprezentanții asociației.

Cei 124 de copii din Ucraina și însoțitorii lor urmează să ajungă în Turcia.


CITEȘTE ȘI:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.