Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO. Kovács Balázs – campion național la șah clasic categoria băieți 8 ani. Felicitări!

În perioada 10-20 aprilie 2022, la Eforie Nord s-a desfășurat Campionatului Național de șah dedicat juniorilor U8, U10, U12 U14, U16, U18 si U20. Dincolo de concursurile clasice, juniorii și-au demonstrat abilitățile și la șah rapid, blitz și dezlegări. Clubul Sportiv Municipal Satu Mare a fost reprezentat cu succes de Kovács Balázs. Tânărul sportiv sătmărean a reușit să cucerească titlul de campion al României la concursul sub 8 ani.

Șahiști din toate colțurile României

Cel mai prețios titlu obtinut de Balázs din cariera sa este cel de campion național  la concursul de șah clasic. Pe lista de start s-au prezentat 48 de concurenți de la cluburi din  Iași, Constanța, Ploiești, Galați, Brăila, Giroc, Buzău, Techirghiol, Năvodari,  Pecica, Reșița, București, Pitești,  Baia Mare, Ilfov, Giarmata Vii, Brașov și Satu Mare. La capătul celor 9 runde, Kovács Balázs a obținut 8 puncte și s-a clasat pe locul 1. Pe locul al doilea s-a clasat Cazacu Iustin-Nicolas (Gambitul Damei+Politehnica Iași) cu 7,5 puncte, iar pe locul al treilea s-a clasat Apostu Rareș-Ștefan (Mediator Giarmata Vii) cu 7 puncte.

La concursul de șah rapid, sportivul de la CSM Satu Mare a obținut 7 puncte și s-a clasat pe locul 4 la egalitate cu locul 3. Concursul, la care au participat 57de șahiști, l-a câștigat Apostu Rareș-Ștefan (Mediator Giarmata Vii).

La concursul de blitz, Kovács Balázs a obținut locul 7 cu 6 puncte, au participat 55 de șahiști.

La concursul de dezlegări, sătmăreanul a fost al patrulea la egalitate cu locul al treilea,  Cazacu Iustin-Nicolas  cu 15 de puncte. Departajarea s-a făcut la timp, Nicolas a terminat în 25 minute iar Balázs în 36 minute. Au participat 31 de șahiști.

În Eforie Nord a concurat și Kovács Ábel, fratele lui Balázs. Sportivul de la CSM Satu Mare s-a aflat printre cei 61 de șahiști înscriși la categoria U10. Sătmăreanul a avut o comportare bună, obținând 4,5 puncte în 9 runde la șahul clasic, 6 puncte la șahul rapid și 5,5 puncte la concursul de blitz.

Practică șah de trei ani și jumătate

Prin rezultatul obținut la concursul de șah clasic, sătmăreanul și-a câștigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul European sau Mondial (campionul are prima opțiune de a alege).

Kovács Balázs a început șahul la patru ani și jumătate, antrenat fiind de Ciprian Muntean la CS Voința Satu Mare. În cei trei ani și jumătate de activitate în șah, Balázs a cucerit nenumărate medalii, la diferite concursuri naționale și internaționale. Sătmăreanul a obținut, anul trecut, trei titluri de vicecampion național și o medalie de argint. În prezent, Kovács Balázs este legitimat la CSM Satu Mare și este pregătit de Ciprian Muntean și Margareta Sarivan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.