Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

FOTO. Nouă persoane din Ghana, prinse în judeţul Satu Mare

Nouă persoane din Ghana au fost prinse în judeţul Satu Mare în timp ce încercau să treacă frontiera spre Ungaria. Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria nouă cetățeni din Ghana, care intenționau să iasă ilegal din România, cu scopul de a ajunge într-o țară din spaţiul Schengen.

Vineri, 08 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, colegii noștri au observat pe direcția localității de frontieră Oar, județul Satu Mare, nouă persoane care se îndreptau spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă, fiind oprite la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră.

Cei în cauză au fost conduşi la sediu pentru cercetări, constatându-se că sunt cetățeni străini, din Ghana, cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani. Cu toții au permise de ședere pe teritoriul României. Aceștia intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în cele din urmă în Germania.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Un comentariu

  1. România Răspunde

    Ce răi mai sunteți! Și dacă se îndreptau spre reîntregirea familiei? Acuma trebuie să îi ținem, să îi hrănim ? Nu mai bine îl lăsam să-i fericească pe unguri? Nu ne ajung ucranii pe cap???🤔😱😱🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.