Ultima actualizare: azi, 22:34
Locale

FOTO. Un nou grup de copii din orfelinatele din Ucraina ajunge la Satu Mare

Un  nou grup de 185 de ucraineni, copii orfani din orfelinatele din Regiunea Dnepropetrovsk și însoțitorii acestora va ajunge în România, în dimineața zilei de  17 aprilie 2022, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu-Diakovo.

Instituția Prefectului județul Satu Mare a luat măsurile necesare la solicitarea de sprijin venită din partea Ambasadei Ucrainei în România și a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Astfel, s-au asigurate toate condițiile privind primirea, cazarea temporară și transferul grupului venit din Ucraina la mijlocul de transport necesar pentru a ajunge în Turcia în cursul zilei de 19 aprilie 2022.

Spatiile de cazare au fost amenajate și puse la dispoziție de oameni inimoși  respectiv de Asociația  Borókagyökér Satu Mare, iar masa, va fi asigurată prin grija Asociației ”O masă caldă”, a celor de la Crucea Roșie Satu Mare  și a Serviciului de Ajutor Maltez.

Transportul pe perioada tranzitului va fi asigurat de structurile Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare.

Prefectul Roca Radu  mulțumește tuturora, că, sunt asigurate toate condițiile pentru primirea, cazarea temporară și transferulla aeroportul din Baia Mare, de unde  grupul va ajunge în Turcia.

„Mulțumesc tuturor celor implicați în efortul de ajutorare al oamenilor care fug din calea războiului din Ucraina. Dumnezeu să vă răsplătească bunătatea! Sărbători binecuvântate  pentru toți cei  care sărbătoresc  Paștele sau Floriile! ”, a transmis Radu Roca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.