Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Se aglomerează Vama Petea. Românii se întorc acasă de sărbători

Vămile sătmărene, în special Vama Petea, încep să se aglomereze odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale. Românii se întorc acasă. 

„Traficul s-a intensificat semnificativ pe sensul de intrare în România, atât la Petea, cât și la Urziceni. Se lucrează la capacitate maximă în ambele puncte”, a precizat Poliția de Frontieră.

Așadar, pe sensul de intrare în România, la Vama Petea, se lucrează pe cinci artere, iar timpul de așteptare este de 50 de minute. Pe de altă parte, la Vama Urziceni timpul de așteptare este de 20 de minute și se lucrează pe două artere.

La nivelul Poliției de Frontieră Române, şi implicit şi la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Astăzi, punctele temporare de trecere a frontierei Peleş, Bercu (din zona de competenţă a SPF Petea) şi Horea (SPF Carei) vor fi deschise în intervalul 10.00 – 18.00, ora României.

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Satu Mare menţin permanent legătura cu autorităţile maghiare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

În prezent, la intrarea în țară, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital UE privind Covid -19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.