Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Vagon răsturnat între Oradea și Satu Mare. Pasageri preluați de microbuze

Un vagon al unui tren de marfă s-a răsturnat în halta Diosig, la 34 km de Oradea, pe linia 402 Oradea – Satu Mare – Halmeu, iar alte două vagoane au deraiat. Pasagerii din două trenuri care tranzitau zona au fost transportați cu microbuze.

Ce spune CFR Infrastructură

,,Trenul privat de marfă, care aparține operatorului privat Cargo Trans Vagon, are în compunere 12 vagoane goale, iar în timpul manevrei trenului, de la linia 4 la linia 2, din halta Diosig, s-a produs răsturnarea unui vagon și deraierea altor două vagoane din compunerea garniturii.

Pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor din trenurile 10604, tren privat, și R 6812 CFR Călători, care tranzitau halta Diosig, cu mijloace auto, între stațiile Săcuieni Bihor – Oradea.

Precizăm faptul că, transbordarea cu mijloace auto, între stațiile Săcuieni Bihor – Oradea, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină a vagonului răsturnat, a celor două vagoane deraiate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza haltei Diosig.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment”.

 

6 comentarii

  1. Vas Răspunde

    Și mai vreți să achiziționați trenuri cu hidrogen. Tintiți prea sus. Încercați cu mocanița la ce infrastructură aveți.

  2. România reală Răspunde

    Asta se pliază de minune cu știrea cealaltă cu mersul trenurilor cadențat!😲🤔😱🤮 Nici nu e de mirare că CFR este pe faliment! Pe lângă firmele căpușă și infrastructura e praf, în multe locuri încă se circulă pe șine de pe vremea K.u,K.!! 🤔😱🥴💩

    • Rodica Răspunde

      Nu uita ca liniile ferate a fost construit de Austrieci , cu technica de 100 de ani. Noi vrem TGV. Super. Avem de crescut.

  3. România reală Răspunde

    @Rodica. Păi asta ziceam și eu. Când au fost discuțiile la Trianon s-a făcut mare campanie ca să primim linia ferată Timișoara-Halmeu care ar fi esențială regiunii, pentru că nu era sigură treaba. Întrebarea este în 100 de ani cum ne-am îngrijit de acest tronson de cale ferată? Răspunsul corect este NICiCUM! Cine crede debilitățile visate de CFR a fumat ceva tare! Nu sunt în stare nici să-și curețe cum trebuie vagoanele!

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    Ai de capu meu. Suntem penibili. Ce tara bananiera. Ce distrusi. Oare cat mai putem rabda? Motorina mai scumpa ca si in Ungaria. Varza. Traiasca FIDESZ si Viktor Orban

  5. Badea ion Răspunde

    În fiecare săptămână se răstoarnă câte
    un vagon, ia foc câte o locomotivă. Dezastru !
    Pe cine mai interesează?
    Noi ne ocupam doar de războiul din Ucraina, de NATO, și asta numai declarativ.
    Tara se duce de râpă, devenim un simplu avanposturi NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.