Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

FOTOGALERIE. Paște 2022 | Mii de catolici și protestanți din Satu Mare sărbătoresc Învierea Domnului

Mii de sătmăreni catolici și protestanți din județul Satu Mare sărbătoresc, în această noapte, Învierea Domnului. După doi ani de restricții și ceremonii religioase restrânse, credincioși s-au adunat din nou în biserici așa ca înainte, fără restrângeri.

Credincioșii au pregătit coșurile specifice Paștelui și au participat la celebrarea Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă. Bisericile sătmărene au fost, așadar, pline, sâmbătă seara, de credincioși, fiind primul Paște, după doi ani, în care nu a existat nicio restricție în ceea ce privesc ceremoniile religioase restrânse.

Paștele pe care îl celebrează duminică credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici va fi urmat, duminica viitoare, de sărbătoarea similară a creștinilor ortodocși.

La Vatican, slujba de Înviere a început sâmbătă seara fără niciun fel de restricții, după doi ani de pandemie, dar cu umbra războiului în sufletele credincioșilor. Papa Francisc a vorbit despre „ororile, întunericul și cruzimea războiului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.