Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Mai există coronavirus în Satu Mare? Cum se prezintă ultimele statistici

Conform statisticilor, virusul COVID-19 încă își face simțită prezența în județul Satu Mare, însă în proporții mici. Incidența a scăzut chiar și din ziua precedentă. În ultimele 14 de zile au fost depistate 85 de cazuri.

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în Satu Mare este de 0.71 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Aceste date sunt valabile pentru ziua de azi, 16 Aprilie 2022.

Acestă rată reprezintă o scădere (-6.58%) față de ziua anterioară, când rata incidenței a fost 0.76.

„Relativ la populația municipiului Satu Mare de 118.819 locuitori3, putem estima pe baza ratei de incidență că în ultimele 14 zile au fost înregistrate în jur de 85 cazuri. Această estimare corespunde unei medii de aproximativ 6 cazuri pe zi”, informează Graphs.ro .

Comparativ cu sâmbăta trecută, când a fost consemnată o rată a incidenței de 0.94, s-a inregistrat o scădere, respectiv  -24.47%.

65 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Si daca mai exista , s-a demonstrat ca totu a fost o vrajeala exagerata. Au latrat oamenii degeaba

    • .... Răspunde

      Tu esti o vrajeala duhnitoare, dulâu prost, am cateva cunostinte, prieteni si rude care nu numai ca nu latra dar nici nu mai respiră, tu esti un nesimtit fără suflet.

      • ... Răspunde

        Iar ai apărut. Ați pus botul la vrăjeala asta ordinară și acum nici nu ma știți cum aă o mai scoateți. Nu-i bai tineretul vă va pedepsi. Sper că va fi cât mai crunt. Inconștienți sunteți. Nu am nici o cunoștință care să fi pățit ce ai zis. În schimb am unul dintre cunoștințe care era s-o mierlească rău de tot cu tot cu booster. Dintre cei care au decedat toți erau vaccinați. În loc să scrii tâmpenii mai bine verifică cât este incidența astăzi la exemplul vostru cel mai edificator Dumbrăvița, județul Timiș! Știi tu ăia vaccinații vaccinaților! Și acum este 8 la mie. Sunt eroi la vaccinare. La noi nici 1 la mie nu este! Nu te obosi să explici că nu ai cum.

        • Cetateanul Răspunde

          Iar ai aparut, 3 puncte râioase, mincinosul… Antivaccinist, probelitus sculamentus, prostus idiotus, cu toate teoriile tale, FAKE, dus cu zăhârelu…. 😞😬😞

          • ...

            Ce te agiți? Te deranjează adevărul chiar și când îți scoate ochii? Terminați odată cu tâmpenia asta că nu duce la nimic bun. Eu aștept tragerea la răspundere a celor care au lăsat să scape treaba în lumea mare. Dealtfel sunt prezent tot timpul.
            PS. Fă rost de ceva cursuri de la medicină. Vei vedea ce se predă acolo la capitolul combaterea epidemiei. Dacă te depășește ceva și nu pricepi mai bine nu te băga. Pomenești că ești iespert de renume pîanetar ori intergalactic și în conflictul ruso-ucrainean dacă se plătește bine, nu? Doi ani nu v-a ajuns? Zice WHO că în UE au fost depistate cel puțin 1milion de cazuri de cancer netratabil la persoane încă active !!! din cauza faptului că nu au putut fi depistați pe vreme de pandemie! Deci la 500 de milioane de locuitori 1 milioan de cazuru!!! Asta bate pandemia de covid în cifre! Îți doresc să ai aceeași soartă. Meriți din plin. Medicină nu înseamnă numai covid.

          • @...

            Nici razboiul din Ucraina nu exista, a fost inventat ca sa scumpeasca totul!

        • Geta M. Răspunde

          Din totalul de 16 pacienţi decedaţi, 14 au fost nevaccinaţi şi doi vaccinaţi. Pacienţii vaccinaţi aveau vârsta între 60 şi 89 de ani.

          Cine vrea sa inteleaga, reuseste, la restul de caposi, geaba. Prostia Ucide!

          • Geta M.

            Din totalul celor una bucata decedati 1/3 erau vaccinati si 2/6 nu! Ne jucam cu cifre si distrugem destine. Important sa fie buzunarul plin. Apoi cand la randul nostru noi ajungem din varii motive pe mana colegilor suntem serviti cu aceeasi incompetenta/indolenta/nepasare. Asta este motivul mortalitatii ridicate de la noi si lipsa de dedicatie ori pasiune pentru meseria aleasa! La 90% dintre medici primeaza contul personal. Aplauze pentru majoritatea medicii nostri! Nu aud pe nimeni? Scuze fata de minoritarii care chiar isi fac treaba.

        • Adevarul... Răspunde

          De asemenea, la ATI sunt internate 237 persoane, cu 9 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 237 pacienți internați la ATI, 208 sunt nevaccinați.

      • AziNu Răspunde

        Bă 3 puncte fake! Sa mori tu ca ti-au murit rude si prieteni de la covid!!!? Vai de p..la ta de mincinos. Du-te disperatule si ia un booster

        • ... Răspunde

          Te rog recitește ce am scris pentru că se pare că ai probleme serioase în a înțelege un text în limba română. După ce te revizuiești eventual putem discuta. Până atunci marș la grădiniță.
          În acest moment nu știu de ce mai vorbim de pandemie. Paniemaieș? Asta în afară de niște foloase materiale nemeritate și de ceva frică de justiție la unii.

      • USR PLUS (căcat) Răspunde

        Așa și? Trebuie sa ne bage și pe aia sănătoși in spital la aparate că sa nu mai respiram?

    • ... Răspunde

      In timp se constata ca covidul nu e o simpla raceala, incet, perfid a facut distrugeri care in timp duc la rarirea oamenilor asa cum a fost conceput.

      In some people, lasting health effects may include long-term breathing problems, heart complications, chronic kidney impairment, stroke and Guillain-Barre syndrome — a condition that causes temporary paralysis. Some adults and children experience multisystem inflammatory syndrome after they have had COVID-19 .

    • Dr Răspunde

      Many long-term COVID-19 effects still unknown
      Much is still unknown about how COVID-19 will affect people over time, but research is ongoing. Researchers recommend that doctors closely monitor people who have had COVID-19 to see how their organs are functioning after recovery

    • Marcu Răspunde

      O echipă de cercetători britanici a avertizat în legătură cu pericolul pe care noul coronavirus îl prezintă pentru creier. Potrivit datelor lor, 62% dintre pacienții cu Covid-19, care au avut complicații de natură neurologică și psihiatrică, au prezentat leziuni ale sistemului vascular cerebral. În același timp, în 31% dintre situațiile analizate au fost acuzate stări de confuzie, dar și stări prelungite de inconștiență. Cea mai răspândită consecință neurologică a infecției este AVC-ul, precum și encefalita, adică inflamația țesutului cerebral. Astfel de simptome au fost prezente la diferite grupuri de vârstă, inclusiv la persoane tinere.

      La rândul lor, medicii americani au atras atenția că inclusiv copiii suferă consecințe de pe urma infecției cu coronavirus – virusul le provoacă o serie de complicații care conduc la anevrismul vaselor coronare și la alte boli cardiace. Asemenea complicații pot apărea chiar și în cazul bolnavilor asimptomatici.

      • Dr. Maus Răspunde

        O echipă de cercetători britanici să facă bine și să publice care-i treaba cu vaccinul AstraZeneca că-i tare puturoasă treaba deja!!!😩😖😂🤢

    • Cetateanul Răspunde

      Medicii trag un semnal de alarmă! Persoanele cu COVID, predispuse din ce în ce mai rău la alergii
      De un fenomen ciudat au parte tot mai mulți români care s-au vindecat de COVID. Se pare că aceștia au fost mai predispuși să dezvolte diferite alergii.

      • @Cetateanul Răspunde

        Stai să vezi când va apărea ceva boală mai strașnică și vor pica ca secerați vaccinații! Mă refer la cei vaccinați și netrecuți prin boală. Să nu am dreptate.

        • ... Răspunde

          Asta numai prostie antimedicala se numeste, a fost greu sa-ti fete mintea asa ceva. De altfel cei trecuti prin boala au organismul mai distrus, deci ei vor crapa mai repede si mai multi. Logic. De neinteles pt antivaccinisti fara scrupule… 🙁

          • ...

            Ce să spun! Ca deobicei. Careva care s-a trezit dis de dimineața cu fața la pernă și se folosește de nickul meu consacrat ca să fie mai credibil.🤔😱😲🤮🤮 Ce să mai spun? Ești penibil. Să nu cumva să recunoști că în tot ce am prezis 99% am avut dreptate vis-a-vis de pandemie!?!?😱😱😲🤮 Nu merită osteneala. Bravo băiatu! Ține-o tot așa că numai asta știi! Sportul național la perfecție.

  2. Altu Răspunde

    Cum să dispară,ce va face statul cu 120 milioane de doze,deja au aruncat câteva milioane care au expirat. Au cheltuit peste un miliard pt vaccinuri,cu banii ăia făceau vreo 3 spitale . Eu zic că ăștia inteligenți care ne dau lecții nouă celor nevaccinați, să dea încă o dată lecție de civism și să facă și restul de doze rămase să nu se irosească banul public. La un calcul rapid ar însemna încă vreo 11 de căciulă. Spor vă doresc.

    • @ Altu Răspunde

      Păi ar trebui vaccinate si animalele de companie, animalele din ferme, animalele salbatice dar in special cele ca tine să le vină mintea la cap!

  3. ... Răspunde

    @Altu, lasă-i că nici acum nu-și dau seama că ce înfăptuiesc! Între timp la campioana vaccinării Dumbrăvița de Timiș rata incidenței este de peste 8 la mie! Păi atunci care-i treaba cu vaccinul care funcționează?
    Și la tâmpitul ăla care nici nume nu are dar zice că nu aș crede ln conflictul ruso-ucraineean. Măi boule, tu te uiți la știri? Sau tu ai cablu direct de la Sputnik?

    • @ 3 puncte idioate Răspunde

      Chiar esti idiot, la inceput credeam ca numai faci…
      Peste tot se precizeaza : datorita faptului ca vaccinul a fost facut pt varianta alfa si intretimp virusul a facut multe mutatii, vaccinul nu protejeaza de infectie dar ramane eficient impotriva ajungerii la ATI sau deces, exceptii pot fi persoanele cu multiple comorbiditati, varsta sau imunoproblematice.
      Tu vii cu Dumbravita a suta oara….
      Apropo, ai ramas cu probleme mentale de la covid, ca nu intelegi?
      De asemenea, la ATI sunt internate 237 persoane, cu 9 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 237 pacienți internați la ATI, 208 sunt nevaccinați.

      • ... Răspunde

        Incidența covid la Satu Mare azi e de 0,68 iar la eroii de Dumbrăvița e de 5,22 și acum! Îmi explici mie ce folos mai are vaccinul atunci? Nu te obosi că nu ai cum să explici. Nu are nici o logică. Sper să capeți exact ce meriți trollule.

        • @ 3 puncte idioate Răspunde

          Eu stiu familii intregi care s-au infectat in ultimele saptamani si nu au anuntat niciunde… Asa ca rata ta este incorecta. Si reflecta numai infectarea, care nu mai are legatura cu vaccinarea.Tot nu ai inteles nici 101 oara….
          Cine stie la Dumbravita cum a fost vaccinarea la chiuveta…
          Ai vazut o rata de ajunsi la ATI si deces? Acolo e diferenta. Dar nu o vezi, probabil cu gustul si mirosul ai slabit si acolo…

          • ...

            E treaba mea să văd sau a autorităților? Și apropo încă nu am auzit că ar fi fost reținut cineva din cauza asta de acolo? Dar prietenul tău Jurma ce mai face? Moare de foame? Sau s-a reprofilat în expert militar adhoc?

  4. ... Răspunde

    Pentru @…
    Mai ții minte când ziceam acum doi ani că litrul de ulei va fi 11 RON și că se dorește reducerea consumului de carne la nivelul a 25% față de consumul prepandemie? Restul ce ziceam nici nu îți mai reamintesc că e și mai dureros. Poți căuta în comentariile mele de acum doi ani.

    • Puncte proaste... Răspunde

      Toata lumea stie de inflatie, si de manevrele ecologistilor care vor sa scada poluarea prin scaderea consumului. Da tu te uiti la violatorii de la ProTv…

      • puncte puncte Răspunde

        Dacă tu eștu prost nu înseamnă că toți sunt la fel de retarzi ca și tine. Ce să mă uit la Proteve sau la Latrina trei? La știrile de la ora 5?

  5. Norick Răspunde

    ȘI ÎN RĂZBOIUL DIN UCRAINA CEL MAI MARE VINOVAT E JIDANUL ÎMPUȚIT DE ZELENSKI!!!! EL E MANA SOROSISTILOR GLOBALISTI!!!

    • România reală Răspunde

      Zise hoțul de nick. Dar omule ce te f@te grija lor? Ce interese ai pe acolo? Sau pe ce speri să pui mâna? IA GRĂIEȘTE-NE, AGENTURĂ SPUTNIK! Numai din cauza ta am scris cu majuscule că îmi era frică că nu înțelegi literele normale.🤔😱😤🤮💩💩💩
      PS. La unii acum sunt Floriile iar restul sărbătoresc Paștele. Nu ești crești? Sau ești simpatizant al lui Kirill războinicul?

    • ... Răspunde

      Nici nu e razboi, e facut pe calculator!

      • ... Răspunde

        Măcar dacă crezi asta să ai atâta curaj să scrii sub numele tău cretinule!

        • ... Răspunde

          Nici covid nu este, totul e facatura din pix… Cât ca m-a indectat, scapat si afectat mental.

          • ...

            Văd că te plictisești și răspunzi imediat. Ai pus mâna pe ceva net și ai zis că dacă furi repede și profiți? Nu ai ce face duminica după masa așa de sărbătoare? Probabil ești iehovist că ăia nu sărbătoresc Paștele.

          • AziNu

            pt vaccinatu ăla care postează in numele altora: mori de ciuda ca noi am avut dreptate și că nu există pandemie 😭😭😭 . Tu acuma plângi și te dai de pământ. Noi suntem tot aici spre disperarea ta

          • ...

            @AziNu, văd că și pe tine te faultează din greu. Numai nu pricep care este plăcerea lor în a posta sub numele altora! Sau consideră că atât de bine s-au autocompromis că au nevoie de alte identități virtuale? Păi copiii, autocompromiterea ați făcut-o singuri mâncând material maro servit la greu de autorități fără să mai judecați și fără să mai digerați! De ce nu mergeți să luați lumină de la Jurma? Sau de la Arafat, chit că e musulman nepracticant? Care recent s-a infectat cu covid! Asta cu tot cu boosterul boosterului și dormind exclusiv în mască!!! Bleah!🤔😱🤮💩💩💩😭 Nici acum nu vă dați seama că așa nu se termină în veci? “Felicitări”, ce să spun! Țară de dobitoken.

  6. Altu Răspunde

    afaceri.news
    afaceri.newsEconomie. Nu vorbărie
    Search
    Cercetare Suedia: Vaccinul ARN mesager rescrie ADN-ul din celulele hepatice, modificând genomul
    Autor afaceri.news | Data 3 martie 2022.
    Adn Arn
    Foto: study.com

    Timp de citire: 2 minute
    În data de 25 februarie 2022 a fost publicată o cercetare științifică din Suedia care atestă pentru prima oară faptul că ARN-ul mesager din vaccinul Pfizer ajunge în ficat unde se convertește în ADN, rescriind nucleul celulei hepatice si modificând genomul. Este prima dovadă într-un studiu care este revizuit de mai mulți experți ai Universității Lund (Malmö) că are loc revers transcriptaza, prin care ARN-ul din vaccin ajunge în nucleu și rescrie ADN-ul celulelor.

    Cercetarea a fost făcută în laborator pe celule umane, recoltate din ficat – studiu in vitro, dar autorii spun că este posibil ca acest lucru să se întample și in vivo. Se atestă astfel ceea ce s-a speculat încă din vara anului trecut, anume că vaccinul ARNm poate duce la alterarea genomului uman, un lucru deosebit de grav, urmând a fi făcute studii mai amănunțite și pentru comportamentul in vivo.

    Concluziile cercetătorilor suedezi sunt șocante:

    “Studiul nostru este primul studiu in vitro privind efectul vaccinului ARNm COVID-19 BNT162b2 asupra liniei de celule hepatice umane. Prezentăm dovezi privind intrarea rapidă a BNT162b2 în celule și transcrierea inversă intracelulară ulterioară a ARNm BNT162b2 în ADN.”

    • Dr Răspunde

      Pariu ca ai pus botul la un link de pe retzele,, daca citeai cu atentie articolul vedeai, (dar nu vrei) ca a fost o experienta “la borcan” ficatul in corpul omului functionand altfel, o sun chiar ei :
      ” It is important to bear in mind that the liver cells in this study are more genetically unstable than our own liver cells”

      • ... Răspunde

        Ce bine că ai reapărut și tu doftoru cu diploma cumpărată la talcioc!🤔😱😱🤮💩💩💩

  7. Altu Răspunde

    Pt necredincioși, căutați siteul instituției și citiți și varianta în engleză sau suedeză,zice același lucru,nu e o invenție sau fake news

    • Doc Holiday Răspunde

      Al naibii de vaccin, exact asta scrie un alt site de specialitate :virusul covid modifica celulele hepatice, distruge pancreasul astfel provoaca diabet. Cred ca ai pus botul la site fake.
      Asta cu arn se modifica in adn e tare de tot.
      Astept cand tu te modifici in fată mare…..
      Apropo, covidul provoaca si impotenta si infertilitate.inafara de multe probleme mentale…

      • Doc Holiday Răspunde

        Eu le știu cel mai bine. Informație din sursă, direct de la mine, adică experiență personală. Asta la câte și câte am căpătat pe seama covidului. Nici l@b@ nu mai pot face. Din cauza Alzheimerului uit de ce am dus mâna jos. Hepl!

  8. Altu Răspunde

    @holiday, documentează -te În acest studiu prezentăm dovezi că vaccinul ARNm COVID-19 BNT162b2 este capabil să intre în linia de celule hepatice umane Huh7 in vitro”, au scris cercetătorii, în studiul publicat în Current Issues of Molecular Biology. Institutul Lund. Citește că nu doare.

    • Sâcă Răspunde

      Nuuuu. Așa ceva nu se poate! Nu se poate ca cei care spun că ne vor binele să facă așa ceva! Ori ba?

  9. AziNu Răspunde

    Ba disperatule, ala care mai vb de virus de parca ar fi pandemie. Asa dobitoc ca tine nu am vazut! Jur! Esti un jeg care propaga minciunile, pis..mas pe mentalitatea ta

    • ... Răspunde

      @ AziNu, tu ești un mincinos mai ceva ca baronul Mükhausen, tu propagi cele mai mari minciuni…
      La toamna incepe iarasi… 😬

      • ... Răspunde

        Se vede că e liniște în Ucraina. Iar ai prins curaj și postezi tâmpenii neîntemeiate sub nickul altora. Pomenești că ești și mândru că ești hoț? Cine e ca tine? Gaură în litosferă!

        • Prostu Răspunde

          Asta cu … Tu esti exemplu clasic de : hotul striga: hotul!

          • ...

            Schimbă-ți nickul în Fraierul. Îți vine mai bine. Probabil încă nu îți dai seama de ce spun asta.

    • AziNu Răspunde

      Nu stiți ceva remediu, covidul m-a afectat rău de tot mental, am mai multe personalitați, pe care le folosesc aleator, să combat adevărul, eu fiind un maniac depresiv, impulsiv, psihopat, cu probleme serioase, inclusiv diabet, rog ajutați-mă…. Fie-vă milă de un netrebnic idiot!

      • Sâcă Răspunde

        Ăsta tu trebuie să știi mai bine. Că văd că mai nou te-ai activat rău de tot sub numele altora. Ca și în cazul de față. Probabil nu-ți ajunge banii de Paște și tragi tare pe ultima sută de metri!

    • Adevarul 18 Aprilie Răspunde

      persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.702, cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane. Dintre cei 235 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați.

      Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Ai noroc ca se lucrează cu numere raționale că altfel ai avea probleme serioase. Culcă-te. “Cercetătorii britanici” au demonstrat că cei care dorm și nu postează informații neverificate dar convenabile lor nu se infectează și nu se îmbolnăvesc. Așa că fii băiat bun și mai slăbește-ne.

  10. ... Răspunde

    Si eu am aceleasi probleme datorate covidului, m-am vindecat dar nu total, am ceva sechele mentale, am incercat cu ulei de Canabis dar nu a folosit, iar vodca nu ajută….

    • ... Răspunde

      Spuneai toate astea în oglindă? Sugerez autorităților să te găsească după IP și să te tragă la răspundere. Că ori bați câmpii nepermis de mult ori chiar faci cea ce spui. Iar dacă chiar e așa nu prea e legal. Ce zici de asta? Ei de felul meu nu beau deloc. Te las să ghicești de ce.

  11. AziNu Răspunde

    Te kk pe tine de ciuda ca nu mai e pandemie. nu imi vine sa cred HAHAHAHA!!! Esti disperat rau. Ai avut efecte secundare la vaccin

    • Statistics Răspunde

      Efectele secundare Covid VS vaccin sunt peste 1000000 :1, deci cu rasul tau psihopat esti clar afectat de covidul prin care ai trecut.

      • @Statistics Răspunde

        @Statistics. Tu te rog să dormi în mască ca să nu te autoinfectezi.
        Eventual pune niște mască și pe orificiile de ieșire că nu se știe niciodată. Nu de alta dar ar fi păcat de tine, așa un mundru dobitoken ce ești!🤔😱🤮💩💩💩
        Asta îți spune omul normal așa ni exact statistic.😤😤🤮🤮🤫
        Cum te autosuporți? Sau te deplasezi din dezinfectant în dezinfectant?

  12. ... Răspunde

    @Geo, asta se consideră laudă? Atunci se mulțumește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.