Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Kinder închide fabrica din Belgia. Ouă suspecte ridicate şi din Satu Mare

Producătorul de ouă de ciocolată Kinder închide fabrica din Belgia, din cauza temerilor privind o epidemie de salmonella, transmite DPA, potrivit Agerpres.
Agenţia Federală pentru Siguranţă Alimentară (Afsca) din Belgia a ordonat producătorului italian de dulciuri Ferrero să oprească deocamdată producţia la fabrica din Arlon (Belgia) şi să recheme toate produsele fabricate la această unitate, din cauza temerilor privind o epidemie de salmonella, transmite DPA, potrivit Agerpres.

“Agenţia a retras vineri autorizaţia fabricii Ferrero din Arlon. Întreaga gamă de produse Kinder de la această unitate este retrasă de la comercializare, indiferent de data la care au fost produse”, au informat autorităţile belgiene, care acuză Ferrero că nu a prezentat suficiente informaţii în timpul investigaţiei.

Autorităţile române au emis o alertă alimentară pentru mai multe produse pentru copii aflate şi în supermarketul Auchan din Satu Mare după ce firma care le produce este suspectă de zeci de cazuri de infectare cu salmonella.

Autoritățile europene au lansat o alertă alimentară în Europa, după ce câteva zeci de cazuri de salmonella au fost identificate în Europa, iar suspiciunile sunt îndreptate spre o serie de produse Kinder, fabricate în Belgia.

Potrivit anunțului Ferrero, produsele retrase de la comercializare și produse în fabrica de la Arlon au ajuns pe rafturile magazinelor din Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia.

Autoritățile pentru siguranța alimentelor din Marea Britanie au anunțat încă de sâmbătă retragerea de la vânzare a unor loturi de ouă Kinder Surprise, ca urmare a unei „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”.

Potrivit Autorității Sanitare din Marea Britanie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 63 de cazuri de salmonella.

În Franța au fost idetificate 21 de cazuri, iar 15 dintre acești pacienți au informat că au consumat produsele Kinder din loturile care au fost ulterior retrase.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România a emis o alertă alimentară şi a precizat că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate.

Un comentariu

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Pur și simplu nu au nici o scuză! Să lansezi pe piață înainte de Paști asemenea produse când știi că se va cumpăra la greu și să fie suspecte de infestare cu Salmonella??? Și treaba e că aceste produse suspecte nu se găsesc numai la noi în țară ci peste tot!!! Ce au făcut cei care trebuia să vegheze la condițiile de igienă și la celelalte aspecte? Au dormit bine? Portofelele lor sunt bine burdușite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.