Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Produse pentru copii cu suspiciuni de salmonella, la Satu Mare. Zeci de cazuri în Europa

Produse pentru copii cu suspiciuni de salmonella, la Satu Mare. Autorităţile române au emis o alertă alimentară pentru mai multe produse pentru copii aflate şi în supermarketul Auchan din Satu Mare după ce firma care le produce este suspectă de zeci de cazuri de infectare cu salmonella.

Autoritățile europene au lansat o alertă alimentară în Europa, după ce câteva zeci de cazuri de salmonella au fost identificate în Europa, iar suspiciunile sunt îndreptate spre o serie de produse Kinder, fabricate în Belgia.

Potrivit anunțului Ferrero, produsele retrase de la comercializare și produse în fabrica de la Arlon au ajuns pe rafturile magazinelor din Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia.

Autoritățile pentru siguranța alimentelor din Marea Britanie au anunțat încă de sâmbătă retragerea de la vânzare a unor loturi de ouă Kinder Surprise, ca urmare a unei „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”.

Potrivit Autorității Sanitare din Marea Britanie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 63 de cazuri de salmonella.

În Franța au fost idetificate 21 de cazuri, iar 15 dintre acești pacienți au informat că au consumat produsele Kinder din loturile care au fost ulterior retrase.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România a emis o alertă alimentară şi a precizat că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate.

Este vorba despre anumite produse enumerate pe site pot fi afectate. Este vorba despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder ouă mini, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat mai jos sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.