Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Proiect de peste 20 de milioane de lei pentru modernizarea Palatului Administrativ

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare” a fost aprobat de către consilierii județeni în cadrul ședinței de astăzi și va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel se va duce la scăderea cheltuielilor de administrare a clădirii.
Proiectul prevede termoizolarea unor componente ale clădirii, realizarea unei instalații de încălzire care va folosi aceeași instalație de distribuție a agentului termic, înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare carcasate și realizarea unei instalații centralizate de climatizare în locul aparatelor individuale de aer condiționat.

De asemenea, vor fi înlocuite conductele și coloanele de distribuție apă rece din interiorul clădirii, vor fi termoizolate conductele de distribuție a apei reci de consum, vor fi montate baterii monocomandă cu debit redus, iar obiectele sanitare vor fi înlocuite.

Totodată, proiectul propune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele noi cu sursa de tip LED și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice monocristaline pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este în cuantum de 24.580.821 lei (fără TVA), respectiv 4.993.361 euro (fără TVA).

13 comentarii

  1. Ligian Răspunde

    Orice proiect, orice fonduri si absolut orice in afara de refacerea centrului istoric. Palatul cu pricina este relicva sistemului comunist fara nici o importanta arhitectural-istorica, nimic din care sa avem motive de mandrie asa ca voi ori sunteti comunisti ori aveti ceva impotriva esteticului de valoare cu adevarat istorica.

  2. Karolyi Răspunde

    Pt Gradina Romei nu ati avut fonduri! 20 mil pt hotzi sunt! Éljen Szatmár

  3. Fanica Răspunde

    Sarcofagul epocii de aur beton beton beton . O structura megalomana a comunismului iredentist corupt.

  4. Pbeata Răspunde

    Cea ma urata cladire din Romania

  5. Satmarean1 Răspunde

    Hai sa nu exageram. Nu tot ce este facut in comunism e si naspa. E o cladire simbol pt oras, trebuie adus la standardele de azi referitoare la instalatiile de incalzire, sanitare, termice, canalizare si de ce nu si renovarea exteriorului ,la fel si la casa de cultura. Daca tot modernizeaza centru nou e bine sa fie facute si astfel de lucrari la palat. Bineinteles ar fi de urmat ,odata cu inceperea lucrarilir in centru vechi sa se ia in calcul si modernizarea,refacerea cladirilor istorice. Altfel ar arata orasul.

    • Archihitzer Răspunde

      Cladirea aia e imposibil de izolat eficient, panourile alea care stau afara se comporta ca niste aripi de radiatoare, caldura din pereti iese afara si suprafata cedeaza caldura. Risipa de bani.
      Apoi factura la incalzire ar fi mai mica daca s-ar incalzi cat e necesar, dar iarna merge de zici ca e sauna, si “muncitorii” deschid geamurile….

  6. urbanism Răspunde

    Se vede că nu cunoști speța. Este un monstru de beton la care nu văd cum se poate realiza ce zici. Teoretic ai dreptate dar în cazul de față e ca și cum am vrea să facem o operație estetică pe Iliescu ca să arate ca o fată de 18 de ani, blondă și dacă se poate virgină. Toate aceste demersuri se fac în primul rând pentru că facturile la întreținere sunt enorme la acest imobil. Bine că ne apucăm să cheltuim banii din PNRR pe așa ceva apoi vine musiu prime-minister și va zice ce de investiții s-au făcut!!! Bine, bine se investește dar în ce??? Dar urmează pe turnantă muzeul industrializării forțate la noi. Altă bazaconie și aia.

  7. Silvia Răspunde

    Da trotuarele din MICRO 17 cand le asfaltati..strada Bobocului arata ca dupa bombe…lumea circula pe strada ,nu pe trotuar sa nu isi rupa picioarele.

    • Mara Cash Răspunde

      Ce treaba are Consiliul Judetean cu trotoarele din M17 ? Se adreaseaza primariei intrebarea.

  8. Lari Răspunde

    Uni vor face avere din asta.

  9. radical2 Răspunde

    Pacat ca nu se prioritizeaza centrul istoric. Sau poate nu e capabila primaria sa atraga fonduri ? PLanuri si poze am tot vazut in ultimii ani cu centrul vechi. Mai putin fapte. Cei drept acolo ar trebuii reabilitate si niste cladiri . Ar fi mare discrepanta intre cladiri si un aspect placut al centrului istoric. Asta ar pute fi o scuza pe langa aia cu materialele scumpe care e deja cliseu. Colac peste pupaza, daca tot fac cladirea aia orbila , sa incerce sa ii dea un aspect mai placut. SA angajeze un arhitect priceput daca nu de la noi , din strainatate. Da sa ii dea o forma mai morderna placuta. Sunt convins ca se gasesc specialisti. Vointa mai trebuie ca bani se pare ca sunt .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.