Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Spectacol planetar în această noapte: Venus și Jupiter vor părea că se ciocnesc pe cerul nopții

Spectacol planetar în această noapte: Conjuncția dintre Venus și Jupiter. Planetele vor părea că se ciocnesc pe cerul nopții, titrează Digi24.

Venus și Jupiter vor fi distanță de milioane de kilometri distanță, dar de pe Pământ vor părea că sunt aproape de a se ciocni. Această conjuncție planetară are loc anual, dar anul acesta cele două planete vor părea mult mai aproape decât de obicei. Acest fenomen nu se va mai repeta până în 2039.

Fenomenul poate fi observat cu ochiul liber sau cu un binoclu, dacă cerul este senin.

După ziua de sâmbătă, cele două planete vor merge pe drumuri separate și se vor îndepărta în zilele următoare. „Este foarte interesant pentru astronomi și este o oportunitate foarte bună pentru pasionați de a admira fenomenul”, explică profesorul Lucie Green, cercetător la Society for Popular Astronomy.

Sursa: Digi24

7 comentarii

  1. Norick Răspunde

    SUNTEȚI PENIBILI PORTAL SM NICI SĂ SCRIEȚI CORECT NU ȘTIȚI :VENUS ȘI JUPITOR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Ion de pe Peron! Răspunde

    Ești de o prostie interplanetară, megagalactivă. Un fel de black hole al inteligenței umane. Sper ca măcar nu mergi la vot dar la tine nu se știe nici asta. Că poate te “îmbună” careva cu câte un litru de oloi ori poate chiar și ceva amestecată.🤔😱😲😲😤💩🤯🥴😭🤮

  3. Norik Răspunde

    Dapoi dela mine s-a nu aveti pretentii ca tatucu Victoras nu mo invatat multe iar mamuca Ciocciolina o zis s-a asct de nenea Vladimir.

    • Ion de pe Peron! Răspunde

      Tu, asta ca să fim absolut corecți, în primul și în primul rând ți-ai însușit nickul altuia și postezi așa tot feșlul de cretinătăți. Asta ca să fie clară treaba. Nu te poți dezvăța de șmangleală? Și ca să fie și mai clar nu eu sunt titularul nickului dar oricine își poate da seama. Culcă-te că te-ai aburit de la prea multă brahă.

      • Norick Răspunde

        A scapat cumva din prezervativ cu celalalt handicapat de mai sus (cu CapsLock blocat :-P)
        Ar trebui sa foloseasca nickul David Copperfield… 🙂 🙂 😀

  4. Ion de pe Peron! Răspunde

    @Norick, da dar mă deranjează când apare câteodată un handicapat din ăsta care nu e în stare nici să scrie o propoziție cap-coadă cum trebuie dar se mai și folosește de nickul altuia. Tâmpit și chior să fii și tot îți dai seama că nu e cel original! Nu înțeleg scopul. Iar dacă se plictisește și de aia face îi dau eu de lucru în grădină până își rupe spatele. Mă gândesc că acest lucru ar fi totuși sub “demnitatea” lui. Că e rușine la din ăștia ca să lucreze.

    • Norick Răspunde

      @ Ion de pe Peron! : chestia asta si pe mine ma depaseste , dar deja m-am obisnuit . Este amuzant , cand citesc ideile geniale ale unor copii lasati fara supraveghere..Poate chiar de la redactie se plictisesc… 😛 🙂
      P.S. si in gradina mea ar incape o mana de ajutor – dar nu cred , ca am fi mai inainte cu handicapatii astia 😛 😀
      Peace ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.