Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Teqball la Satu Mare. Cinci mese pentru noul sport. Discuţii în contradictoriu

Teqball la Satu Mare. Consiliul Local Satu Mare a fost rupt în trei grupuri pe tema discuţiilor despre introducerea noii ramuri de teqball la CSM Satu Mare. Recent au fost achiziţionate cinci mese de teqball, un nou sport inventat în urmă cu câţiva ani, care urmează să fie amplasate la şcoli sau în spaţii publice.
Ideea noii secţii din cadrul CSM a stârnit discuţii în contradictoriu. În cele din urmă noua secţie a fost aprobată cu votul consilierilor UDMR, în vreme de consilierii PSD şi USR au votat împotrivă, iar cei doi viceprimari PNL şi consilierul PNL s-au abţinut de la vot.

Cernea: Care este motivul pentru care să susţinem?

Primul care a avut obiecţii a fost consilierul Victor Cernea.
“Nu există un consens pentru înfiinţarea acestei secţii şi nici eu nu înţeleg oportunitatea unei noi secţii la CSM în condiţiile în care sunt alte secţii tradiţionale care în momentul de faţă din păcate nu se află pe lista priorităţilor Primăriei şi CSM. Care este motivul pentru care ar trebui să susţinem înfiinţarea unei secţii noi, în condiţiile în care acest sport a fost inventat în 2012-2014 şi nu cred că avem o tradiţie în Satu Mare”, a spus Cernea.
Directorul CSM Satu Mare, Istvan Mureşan, a explicat că în momentul de faţă înfiinţarea acestui sport nu presupune cheltuieli, urmând să se stabilească acest lucru ulterior.
Consilierul USR Anamaria Sinai a întrebat câţi cetăţeni au fost întrebaţi înainte astfel că a fost necesară înfiinţarea acestei secţii, cine vor fi jucătorii şi unde se doreşte să se ajungă. Istvan Mureşan i-a răspuns că acest sport a fost înfiinţat în 2014 şi s-a dezvoltat rapid, fiind popular în rândul tinerilor din alte ţări.

Primarul Kereskenyi: Unii încă nu îl înţeleg

Primarul Kereskenyi Gabor a arătat că acest sport este popular în rândul tinerilor.
“Acest proiect implică solicitarea certificatului şi pentru această ramură. Deocamdată este prematur să discutăm despre bugetarea secţiei, dar bineînţeles cumva va trebui să funcţioneze. Includerea acestui sport nou, care este destul de popular mai ales în rândul tineretului, este un lucru foarte bun. Am avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Române te TeqBall, cu domnul Teodor Luca, care ne-a spus că sportul este în dezvoltare şi chiar dacă unii încă nu îl înţeleg. Sunt ferm convins că va prinde rădăcină şi în judeţul nostru”, a spus primarul.

Ressler: Nu cred că ar trebui să ne fie frică de ceva nou

Consilierul Ştefan Ressler a amintit că săptămâna trecut s-a votat achiziţionarea a cinci mese pentru acest sport şi s-a arătat surprins că unii colegi de-ai săi din partea USR nu susţin acest lucru.
“Nu are cum să fie un sport de cultură dacă acum s-a inventat. De ce ne este frică de nou? Între celelalte ramuri nu are loc şi acest sport, care poate are un răspuns la solicitările tinerilor? Eu nu cred că ar trebui să ne fie frică de ceva nou”, a spus Ressler.
La rândul său, consilierul Ciprian Crăciun a spus că priorităţile lor ar trebui să fie altele şi că rezultatele CSM sunt mai slabe faţă de alţi ani. “Sunt 28 de ramuri sportive înscrise. Nu credeţi că ar trebui să ne ocupăm de cele tradiţionale? Ne îndepărtăm tot mai mult de ce ar trebui să facem zi de zi, nu astfel de sporturi pe care nu le practică nimeni”, a spus Crăciun.
Replica a venit din partea primarului Kereskenyi Gabor care a spus că este în foarte mare eroare. “La scrimă CSM Satu Mare reprezintă România în Liga Campionilor. Rezultatele sunt mult mai bune decât a avut clubul în 2012-2016. Vă reîmprospătez memoria cine a adus jucători şi aşa mai departe. Legat de teqball, încerc să fac lumină, România este la ora actuală vicecampioană mondială”, a spus Kereskenyi.

Maskulik: Aducem la Satu Mare un suflu nou

Administratorul public, Maskulik Csaba, a spus că acest sport este foarte popular în ţările vecine iar România are rezultate internaţionale.
“Vrem să aducem o noutate sătmărenilor, un nou mod de mişcare, un nou mod de a vedea lumea puţin altfel. De aici s-a născut ideea să cumpărăm acele cinci mese, să fie amplasate pe domeniul public iar cei doritori să încerce şi altceva decât să fugă după o minge între patru plase sau să stea în faţa calculatorului. Este o investiţie minimală între chestie nouă. Tot am fost acuzaţi că suntem rămaşi în urmă, aducem la Satu Mare un suflu nou”, a spus Maskulik.

După mai multe dezbateri proiectul a fost adoptat cu votul celor 12 consilieri UDMR. Consilierii PSD şi USR au votat împotrivă iar consilierul PNL şi cei doi viceprimari PNL s-au abţinut.

Ce este teqball?

Teqball este un sport care se joacă pe o masă curbată, cu o minge obișnuită de fotbal, este un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul.
Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic. Există deja un campionat mondial.

14 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Nu avem bani pentru secții de sport cândva consacrate (tenis de masă de exemplu) dar băgăm sportul ăsta inventat acum foarte recent că Orbanka Viktorka a descoperit sportul ăsta și dă bani la greu pentru a o promova. De ce nu spuneți așa? Că și la Carei se montează mese din astea pe ceva viitor teren de sport. Ce coincidență, nu?

    • Norick Răspunde

      Nu sportu’ asta a descoperit hombre ! Ci mingea… 😛 🙂
      Sa fi iubit .. 😀

      • c-block Răspunde

        … și apa caldă și mersul pe jos. Lasă tu dumele! Îs bani aruncați aiurea și pentru ce? Cum e în general la CSM. Când am mai avut ceva sport în care merita investit repede s-a distrus.

  2. Norick Răspunde

    Pai eu sant un avorton de Ciocciolina si nu stiu ce vorbesc.

    • Norick Răspunde

      Asta da gluma ! Tipic taranesc – sportul puilor de daci.. 😛 🙂
      Du-te si furi de la Barta Ati napolitane. – ca de obicei… 😛 😀

      • Semafor-Președinte-Vinetou-Sandokan Răspunde

        Napolitane numai după ce a “făcut rost” de ceva Mona ca să aibă nivelul de alcool de orice fel corespunzător. Că deja începea să domine sângele în vene în dauna alcoolului metilic. Că doar nu o să se trezească????? Ar fi de toată jena!😱😲🤮💩

      • Nagasaky Răspunde

        Daca unii fura napolitane ca le e foame, poate e mai scuzabil, decat sa tot iti stea mintea la a ,,fura” teritorii ale altora. Asa ca shht! Referitor la subiectul postat, mai bine s-ar face in fiecare parc cu spatiu verde o masa de tenis. Asta ar ajuta mai mult satmarenii.

        • c-block Răspunde

          Și ar fi și mai ieftin. Plus că am avea și ceva vechime în temă și chiar nu e ceva puțin. Culmea e că primașul a și uitat asta în favoarea acestei invenții care nu știu cât va ține când la școală era în echipa școlii exact în acest sport.

        • Norick Răspunde

          Asa se pare , ca si la voi este ceva ” normal ” sa furi . Fie napolitane, , fie nickname – tot o p–la. Te las cu teoria voastra geniala .. 😛
          P.S. Shhht tie si la cainele. tau… 😛 😛

  3. Nagasaky Răspunde

    Nu ai invatat sa citesti? Sau esti idiot functional? Nu am zis ca e normal. Oricum iar vorbesti balarii total neadevarate. Nu am furat niciun nick daca asta sugerezi. Iar ,,teoria” nu e teorie. E doar o idee care ar placea si adultilor dornici de sport si ar mai scoate afara si si din copii si adolescenti din fata electronicelor.

  4. radical2 Răspunde

    fix de asta avem nevoie :))))))) Vaiiiii

  5. Masca de argint Răspunde

    Potoliti-va ca va cheama zelenschi peste granita de indata. Sau la cum merg lucrurile, nici nu va mai fi nevoie sa treceti granita, ca a reusit sa ne tarasca si pe noi in mizeria lor si a senilului de baidan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.