Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Un nou transport de la Crucea Roșie pleacă spre Ucraina. TIR plin cu alimente și medicamente

Un nou transport cu ajutoare de la Crucea Roșie pornește către Ucraina, cu destinația Ivano Frankivsk. Un TIR încărcat cu alimente, dezinfectanți, produse de igienă, dar și medicamente în valoare de peste 160.000 de lei, va pleca mâine dimineață spre țara vecină.

Directorul Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan, a declarat că acest transport pentru Ucraina conține medicamente în valoare de 166.500 de lei, paste, produse de igienă, conserve, orez, zahăr, ulei, făină de mălai, făină albă, foarte multe scutece, ceai, cafea, spirt sanitar și dezinfectant de mâini. Transportul are 9.304 de kilograme, iar valoarea lui este de 260.999 de lei.

Transportul merge către Crucea Roșie Ucraineană, respectiv în Ivano Frankivsk. În TIR vor fi încărcate și donațiile din Maramureș.

„Acum încărcăm și pentru că domnul Varga de la Alconor este un om extrem de generos ne-a oferit un TIR mai mare și putem să ducem și de la Maramureș, de la colegii mei de acolo care vor completa TIR-ul și se va merge în convoi umanitar cu alte trei tiruri de la Maramureș sau chiar patru, depinde, în funcție de cât se va încărca acolo. Mâine dimineață la ora 7 se va ieși din Halmeu”, a informat Rodica Borlan, directorul Crucii Roșii Satu Mare.

Rodica Borlan a mai spus că lucrurile s-au mai așezat, însă acum există alte necesități, mulți dintre copiii refugiați doresc să meargă la școală și la grădiniță.

„La vamă traficul e destul de redus, încă suntem acolo în cazul în care se întâmplă ceva, dar s-a schimbat puțin dinamica lucrurilor, doresc să meargă la școală, la grădiniță. Încercăm să facem tot posibilul de a ne adapta noilor nevoi care au apărut”, a adăugat directoarea Crucii Roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.